Tadpole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tadpole
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde78 min.
SpråkEngelsk
Fransk
Bak kamera
RegiGary Winick
ProdusentGary Winick
Alexis Alexanian
Dolly Hall
ManusforfatterHeather McGowan
Niels Mueller
MusikkRenaud Pion
SjeffotografHubert Taczanowski
KlippSusan Littenberg
Foran kamera
MedvirkendeAaron Stanford
Bebe Neuwirth
Sigourney Weaver
John Ritter
Robert Iler
Kate Mara
Annen informasjon
Budsjett150 000 dollar
Totalomsetning3 200 241 dollar
DistributørMiramax Films
Premiere
  • 11. januar 2002 (2002-01-11) (Sundance)
  • 2. august 2002 (2002-08-02) (USA)
Eksterne lenker

Tadpole er en amerikansk romantisk filmkomedie, regissert av Gary Winick, og skrevet av Heather McGowan og Niels Mueller. Sigourney Weaver, Bebe Neuwirth, Aaron Stanford, John Ritter, Robert Iler og Kate Mara spiller de øvrige rollene. Weaver har rollen som kardiologisten Eve, som nettopp har funnet kjærligheten med den skilte forfatteren Stanley Grubman (Ritter). Filmen handler om Stanleys sønn Oscar (Stanford), en 15 år gammel gutt som er hemmelig forelsket i Eve.

Handling[rediger | rediger kilde]

Oscar Grubman er en 15 år gammel gutt som snakker flytende fransk, siterer Voltaire og synes jenter på hans egen alder er alt for overfladiske og uerfarne. En attraktiv jente fra skolen hans, Miranda Spear, er åpenbart interessert i ham. Men Oscar avviser henne. Oscar betror til sin venn Charlie at han er forelsket i en mer moden og eldre kvinne, og planlegger hvordan han kan vinne over hjertet hennes.

Oscar ankommer leiligheten til sin far, professor ved Columbia University og forfatter, Stanley Grubman og stemor, kardiolog Eve. Den kvelden holder Grubmans en fest hvor Stanley introduserer ham for en jente på hans egen alder. Men Oscar avviser henne også, samtidig som han stirrer på hans store kjærlighet: Hans stemor. Oscar forsøker å åpne seg opp for henne, men den intetanende Eve legger ikke merke til det. Han støter på Evas beste venn, kiropraktor Diane Lodder som tilbyr å ta ham med til hennes egen leilighet. Vel fremme begynner Diane å massere ham, og de ender med å ha sex. Oscar våkner neste morgen og har et problematisk møte med kjæresten til Diane, Phil.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]