Tabernaklet Haugesund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tabernaklet i Haugesund

Tabernaklet Haugesund er en kristen frikirkelig menighet i Haugesund. Menigheten er tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Tabernaklet Haugesund ble stiftet i 1919.

Menigheten hadde 543 tilskuddstellende medlemmer i 2022.[1] Tabernaklet Haugesund har vært modermenighet til flere nyetablerte menigheter. Til sammen har menigheten hatt 10 utposter. Fem er etablert som selvstendige menigheter, to er slått sammen til en egen menighet, og to er lagt ned. Utposten Tysvær pinsemenighet er den eneste gjenværende, som Tabernaklet har ansvar for.[2]

«Connection Haugesund» er menighetens ungdomsarbeid. For ungdom i konfirmasjonsalder tilbyr menigheten den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro.

Tabernaklet Haugesund driv lokalradioen, PinseradioenHaugalandet, som har hatt sendinger siden 1985. Nærradioen ble startet av flere pinsemenigheter i Sunnhordland og Nord-Rogaland. Etterhvert er eierstrukturen endret, i 2008, stod Tabernaklet Haugesund og Salen Åkrehamn alene med driftsansvaret. Denne ble nedlagt i 2014.

Misjon[rediger | rediger kilde]

Tabernaklet Haugesund er engasjert i misjonsarbeid og støtter norsk pinsemisjons arbeid. Menigheten støtter arbeidet til Halvard Hasseløy i Ukraina, Samt arbeid i Israel, India og Japan.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Regjeringen (13. mai 2022). «Antall tilskuddstellende medlemmer i tros- og livssynssamfunn i 2022» (PDF). regjeringen.no. Besøkt 26. mars 2023. 
  2. ^ www.pmth.no Tabernaklet Haugesund - Utposter Arkivert 14. juni 2008 hos Wayback Machine. søkedato: januar 2009
  3. ^ www.pmth.no Tabernaklet Haugesund – Misjon Arkivert 14. juni 2008 hos Wayback Machine. søkedato: januar 2009

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]