Ta en mynt og la den vandre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ta en mynt og la den vandre (org. Of Ducks, Dimes and Destinies) er en Disney-tegneserie historie skrevet og tegnet av Don Rosa. Historien ble først utgitt i 1995, og handler om hvordan lykketiøringen først kom i onkel Skrues eie i 1877.

Dette er kapittel 0 i Skrue McDucks liv og levnet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Mens de spiste hjemme hos Donald Duck, ber Ole, Dole og Doffen om at onkel Skrue McDuck forteller dem hvordan han fikk tak i hans aller første mynt - lykke-tiøringen. Skrue begynner å fortelle en historie om sitt tidlige liv når han pusset sko i Glasgow, cirka 1877. Men samtidig som han forteller denne historien, ser Magica fra Tryll på at han forteller denne historien, gjennom den magiske krystallkulen hennes. Hun øyner en mulighet til å reise tilbake i tid, og få tak i mynten hans. Hun handler raskt og bruker et magisk stearinlys for å sende seg selv til Glasgow, den dagen Skrue tjente hans aller første penger.

I Glasgow møter heksa snart Howard Rockerduck, fremtidig far til Rikerud, som leter etter en kone. For å imponere henne gir Rockerduck en haug mynter til en gruppe forbipasserende barn. Magica tror at ett av disse barna var Skrue McDuck. Hun forsøker å få tak i alle disse myntene, og oppdager den fremtidige lykke-tiøringen hans. Men dessverre for Magica har Matilda McDuck funnet mynten først, og Magica blir forhindret fra å stjele den fra henne. Matilda, sammen med søsteren sin Hortense McDuck, bestemmer seg for å gi mynten til faren deres.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Om Of Ducks, Dimes and Destinies på nettstedet til Inducks