TV Inter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «TV Inter AS»)
TV Inter
LandSverige
Nettstedtvinter.no (no)

TV Inter AS, etablert i 1992, er et norsk aksjeselskap som produserer kristne TV-programmer. Programmene har blitt (blir) sendt over NRK1 og TV 2. TV Inter er et av fellestiltakene i pinsebevegelsen i Norge.

Egil Svartdahls programmer Søndagsåpent og TV-pastoren, sendt på TV 2, er de mest kjente produksjonene.

Filadelfia Oslo eier 55% av aksjene i selskapet; Mediehuset, 35% og stiftelsen TV Inter Norge, 10% (tall fra 2007). TV Inters inntekter er hovedsakelig frivillige gaver fra menigheter og enkeltpersoner. Hovedkontoret ligger i Oslo, og daglig leder var under oppstarten Ragnar Sjølie, senere Willy Ludvigsen, og i dag er Einar Matre daglig leder.

Historie[rediger | rediger kilde]

Stiftelsen TV Inter Norge ble stiftet 16. februar 1987. Formålet var å «… drive evangelisering i Norge og andre land gjennom TV og video og virksomheter beslektet med dette.»

Pinsemenigheten Filadelfia Oslo startet i med lokal-TV i Oslo, under navnet Filadelfia TV vinteren 1990–1991. Det var Ragnar Sjølie og Egil Svartdahl som begynte produksjonen av de første lokal-TV-programmene i 1991 på oppdrag av Filadelfiakirken Oslo.[1] I september 1991 ble det første programmet produsert og sendt over lokal-TV i Oslo. Det var programmet Under åpen himmel.[2]

I 2010 produserte TV-inter barnetv-serien Fride på Skipet for NRK Super. Serien følger Fride Tvedt om bord i sykehusskipet MS "Africa Mercy". Fride på Skipet ble en av de mest populære Barne-TV-seriene fra perioden, og nådde med 186.000 ukentlige seere flere enn Fantorangen og Dyrestien på NRK Super. Redaksjonssjef i NRK Super Trond Storaa kommenterte om serien at "Flertallet i Norge er kristne enten man er troende eller ikke og da må man kunne vise barn og familier som lever i en tro. Jeg tror det er mange som ber en aftenbønn slik som Fride og familien hennes, uten å ha en sterk tro".[3]

Visjon[rediger | rediger kilde]

TV Inter uttrykker i sin visjon at de «tror på viktigheten av å skape møteplasser for samtale om tro og verdier» og at dette kan gjøres med TV som media. Målet er å bryte ned fordommer mot kristen tro og personen Jesus, samtidig som de ønsker å bygge bro mellom kirken og de som befinner seg i kirkens ytterkant.

Produksjonene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «? Gullalder for TV-Inter». dagen.no (norsk). 14. november 2006. Arkivert fra originalen 29. januar 2020. Besøkt 29. januar 2020. 
  2. ^ KPK. «TV-Inter med jubileum». Norge IDAG (norsk). Besøkt 29. januar 2020. 
  3. ^ «TV-seerne fryder seg over Fride - Vårt Land». web.archive.org. 11. august 2010. Archived from the original on 11. august 2010. Besøkt 29. januar 2020. 

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]