TPC at Southwind

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

TPC at Southwind er en privat golfbane i Memphis i Tennessee, grunnlagt i mars 1988 som del av nettverket Tournament Players Club.

Mesterskapsbanen med par 71 ble tegnet av Ron Prichard med Hubert Green og Fuzzy Zoeller som PGA TOUR-konsulenter. Banen har vært arena for FedEx St. Jude ClassicPGA-touren siden 1989. Under turneringen i 1993 satte Jay Delsing ny banerekord med 61 slag. Rekorden ble tangert i 2001 av Bob Estes.

Banen er svært variert, og vannhindre spiller en viktig rolle. Hull 14 (231 yards) rangeres som et av de vanskeligste par 3-hullene på PGA-touren hvert år. Hullet krever et utslag med lang jernkølle eller wood til en smal green beskyttet av vann langs hele høyre side. Greenen er svært ondulert. Hull 18 sørger for en spektakulær avslutning på runden: utslaget må spilles langs et vannhinder som beskytter venstresiden av fairwayen. Dette vannhinderet fortsetter deretter til venstre for greenen og tvinger spilleren til å tenke to ganger før hen sikter innslaget direkte mot flagget.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]