Swimfan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Swimfan
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 6. september 2002 (2002-09-06)
Prod.landUSA
Lengde85 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiJohn Polson
ProdusentJoseph M. Caracciolo Jr.
John Penotti
ManusforfatterCharles Bohl
Phillip Schneider
MusikkLouis Febre (score)
John Debney (theme)
SjeffotografGiles Nuttgens
KlippSarah Flack
Foran kamera
MedvirkendeJesse Bradford
Erika Christensen
Shiri Appleby
Clayne Crawford
Jason Ritter
Dan Hedaya
Annen informasjon
Budsjett10 million dollar[1]
Totalomsetning34 411 240 dollar[1]
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

Swimfan er en amerikansk erotisk thrillerfilm fra 2002, som er regissert av John Polson og skrevet av Charles Bohl og Phillip Schneider. Den ble regnet Farlig begjær for tenåringer. Skuespillere som Jesse Bradford, Erika Christensen og Shiri Appleby har roller i filmen.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Ben Cronin (spilt av Jesse Bradford) er den aller beste svømmeren på svømme-laget ved hans videregående skole. Treneren hans informerer Ben om at folk fra Stanford University skal være til stede under neste ukes svømme-treff. Ben og kjæresten Amy diskuterer deres fremtidsplaner. Amy ønsker egentlig å begynne ved en skole på Rhode Island. Men forklarer at hun kommer til å bytte til skole i California, for å være sammen med Ben.

Dagen etter kjører Ben nesten bilen sin inn i med-student Madison Bell, og kjører henne hjem som en unnskyldning. Senere innser han at Madison glemte igjen seg notatboken hennes i bilen hans. Notatboken er fylt med notater, og Ben ser initialene hans blant notatene. Når han returnerer notatboken, møter han Madisons fetter, Christopher. Madison fremstår stresset, og forklarer at hun ikke har spist i hele dag, så Ben tilbyr seg å ta henne med til middag. Madison påstår at hun har en kjæreste i New York City.

Ben deler noe av fortiden hans med Madison. Han begynte med narkotika for fem år siden, noe som førte til mer kriminalitet, og han tilbrakte seks måneder i ungdomsfengsel på grunn av dette. Det som reddet ham var at han innså hans lidenskap og talent for svømming. Selv om Ben forsøker å avslutte samtalen deres, men Madison overbeviser ham om å stikke innom et svømmebasseng. Hennes aggressive flørting fører til at de to har sex. Begge er enige om å forbli venner, og ikke å diskutere stevnemøtet deres.

Neste kveld stikker Ben innom en fest hjemme hos Amy, og Amy introduserer Ben for sin nye venn - som viser seg å være Madison. Begge to later som de aldri har møtt hverandre tidligere. Madison blir besatt Ben. Hun stikker innom huset hans for å møte moren hans, og bombarderer Ben med e-post og tekstmeldinger. Ben får nok av hennes oppførsel, og krever at hun lar ham være i fred. Madison begynner å gå ut med Josh, Bens lagkamerat på svømme-laget. Rett før deres største konkurranse, blir Ben diskvalifisert på grunn av anabole steroider i hans urin. Ben blir rasende, og mistenker at Madison og Josh står bak dette. Ben konfronterer Josh om testen, og nevner sine mistanker.

Ett par dager senere sier Madison ved et uhell Bens navn når hun kysser Josh. Josh innser at Madisons besettelse av Ben er ekte, og Josh slår opp med henne. Ben forsøkr å fortelle Amy sannheten, men hun tror ikke på ham. Dagen etter gåt Ben til bassenget, hvor han oppdager Josh død. Politiet mistenker at Ben står bak drapet. For å bevise sin uskyld, bryter Ben inn i Madisons rom for å finne bevis. Han oppdager steroider, og mange av hans personlige eiendeler som hun har samlet seg. Fra Madisons fetter Christopher, får Ben høre om en lignende sak, angående en ung mann som heter Jake Donnelly. Når Ben besøker Jake på sykehuset, forteller en sykepleier at Jakes kjæreste Madison overlevde bil-ulykken som skadet Jake.

Madison stjeler bilen til Ben. Hun følger etter Amy hjem fra skolen, og kjører over Amy med Bens bil. Igjen blir Ben anklaget for forbrytelsen. Den natten ved sykehuset tar Ben og noen få venner opptak av Madison som tilstår alle hennes forbrytelser og intensjoner. Madison blir deretter arrestert. Men hun stikker av varetekt ved å stjele en pistol, og skyter de to politimennene som ledsager henne. Hun kommer seg inn i Bens hus, og tvinger Amy til skolens svømmebasseng. Madison bruker håndhjern for å låse Amy til en stol, og kaster henne i bassenget. Ben drar Madison inn i bassenget. Siden Madison ikke vet hvordan hun skal svømme, drukner hun samtidig som Ben frigjør den druknede Amy. Senere, ved et svømme-treff, er Ben tilskuer. Etterpå går han ut til bilen sin, der han og Amy kysser før de kjører sin vei.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]