Sven Garås

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sven Garås
Født19. okt. 1978Rediger på Wikidata (45 år)
BeskjeftigelseSanger, musiker, låtskriver, plateprodusent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
InstrumentVokal

Sven Garås (født Sven Halvor Landsverk Garås, 19. oktober 1978 i Kongsberg) er en norsk artist, låtskriver og musikkprodusent. Han har drevet DJD Lydstudio siden 2006.

Han har skrevet sanger med flere låtskrivere og har spesialisert seg innen pop og elektronisk musikk. I 2010 satt han i juryen for kategorien elektronisk musikk for Spellemannprisen 2009.[1]

I 2006 ga Garås ut sin første singel som musiker. Det ble også laget en musikkvideo, regissert av Howie Arnstad. Handlingen utspilte seg på YouTube, ble filmet i New York og London og omhandlet en internettromanse. Videoen ble listet på ZTV gjennom sommeren 2007.

I 2007 ga Garås ut singelen «Choose to live» som også kom inn på spillelistene til de største radiostasjonene i landet, NRK P1 og P4.[trenger referanse] En ny musikkvideo ble filmet i London og regissert av Max Shaw. I denne videoen spiller Garås mot modellen Zoe Szypillo.

I begynnelsen av 2008 deltok Garås i seminfinalen i Melodi Grand Prix i Kongsvinger[2] hvor han fremførte sangen «I'm in love». Låten ble utgitt av Universal Music Norge. Dette året utga han også singelen «Baby Get Higher», en sang skrevet av Graham Stack, Mark Read og David Sneddon. Som produsent remikset han «Robot Song» av popartisten Margaret Berger sammen med DJ Jamie. Remiksen ble utgitt av Sony Music.

I 2008 begynte Garås et samarbeide med Reidar Buskenes. Et resultat var blant annet en ny remiks av Margaret Bergers radiohit «Samantha». Etter dette ble de kontaktet av Warner Music for å lage en remiks av «Sometimes» til Donkeyboy. Deres versjon kom inn på Norwegian Dance Charts,[3] og ble utgitt internasjonalt i 2010 sammen med en remiks laget av Jason Nevins.

I 2010 ble albumet Hallingdølens kniv utgitt med artisten Per O Noss på selskapet Etnisk musikklubb. Albumet er i sin helhet produsert av Garås, og brorparten av låtene er også skrevet av Garås i samarbeid med musikeren. Musikken ble beskrevet av Nils Kvamsdal 31. mai i papirutgaven av Avisa Hordaland som «Eit univers der han blandar tekno, elektropop og norsk folkemusikk i ei saling blanding...fungerer heilt ypparleg. Miksen mellom elektronikk og tradisjonelle instrument som munnharp og fele er gjort på ein skikkeleg måte.»

Samme år ga Garås ut også ut sitt pop-rock-album Choose to Live hvor han hentet singelen «Sommerlåt», den første singelen hvor han synger på morsmålet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Spellemannprisen.no
  2. ^ Sven Garås, NRK
  3. ^ «Dance Chart uke 9 2010». Arkivert fra originalen 7. mars 2010. Besøkt 6. juni 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]