Sutukobas Venner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sutukobas Venner (Friends of Sutukoba) er en vennskapsforening mellom Norge og Gambia. Sutukoba ligger i Wuli Distrikt i Gambia.

Foreningen startet i 1983 av Helga Arntzen, Risør. Etter hvert har Sutukobas Venner (Friends of Sutukoba) utvidet området fra Sutukoba til å gjelde hele distriktet som landsbyen Sutukoba ligger i. Pr i dag har de utført over 100 prosjekter – fra landbruk, skole, helse, miljø, og næringsliv.

Sutukobas Venner ønsker å bidra i synliggjøring og gjennomføring av FNs tusenårsmål.

Hovedprosjektene til Sutukobas Venner i dag er hovedsakelig risprosjektet og fadderbarn.

Risprosjektet[rediger | rediger kilde]

Sutukobas Venner har gått i samarbeid med Aktive Fredsreiser, landsbyen Sutukoba og jordbruksdepartementet i Gambia om å etablere et stort risprosjekt til selvforsyning i Sutukoba – Wuli distrikt i Gambia.

Jordbruskdepartementet står for den tekniske rådgivning, Sutukobas Venner og Aktive Fredsreiser forsøker å skaffe midler, og landsbyen med komiteen for Risprosjektet skal gjennomføre prosjektet.

Jordstykket som skal opparbeides er 4 kvadratkilometer stort = 400 hektar

Fadderbarnsprosjektet[rediger | rediger kilde]

Kunnskap er første skritt til et bedre liv...

Skolen er i utgangspunktet gratis, men foreldrene må stå for skoleuniform, eksamensavgift, blyanter, skrivebøker etc. For mange foreldre er dette ett stort løft.

Sutukobas Venner motiverer alle familier til å sende barna sine på skolen. Sutukobas Venner støtter i dag over 500 barn med skolegang.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]