Susperia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Susperia
Susperia
Opphav Norge Norge, Romerike
Periode 1998-idag
Tidligere navn Seven Sins
Sjanger Melodisk thrash metal
Melodisk black metal
Plateselskap SMG Records
Nettsted http://www.susperia.net/
Medlemmer
Pål «Athera» Mathiesen
Terje «Cyrus» Andersen
Christian «Elvorn» Hagen
Håkon «Memnock» Didriksen
Kenneth «Tjodalv» Åkesson
Øyvind «Mustis» Mustaparta (Session)

Susperia er et norsk melodisk death/thrash metal-band som bruker elementer fra black metal. Bandet ble startet av Kenneth «Tjodalv» Åkesson i 1998 under navnet Seven Sins. Senere byttet bandet navn fordi det eksisterte mange andre grupper med samme navn. Susperia tok det nye navnet fra skrekkfilmen Suspiria (1977), men endret på stavelsen grunnet opphavsrettigheter.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Historien til Susperia kan spores tilbake til 1998 da Tjodalv, daværende trommeslager i Dimmu Borgir og Cyrus (Satyricon,Old Man's Child) jobbet på materiale som skulle bli brukt senere. I mars 1999 forlot Tjodalv Dimmmu Borgir, for å konsentrere seg mer om det oppkommene bandet. På en festival i Tyskland møtte Tjodalv Athera som han greide å overtale ved å gi han en demo-CD som han ble meget imponert over. I det Athera bestemte seg for å bli med, tok han med seg Elvorn og Memnock som hadde jobbet sammen med han i Vanaheim og Ringnevond.

Etter at bandet var blitt komplett startet de med å spille inn Illusions of Evil-demoen i Pitfire Studios rett utenfor Oslo. Demoen vakte stor interesse og de signerte med Nuclear Blast i 2000. Samme år i oktober begynte de med å spille inn det første studioalbumet (Predominance) i Sverige. Albumet ble positivt mottatt og bandet fikk dra på turne med band som In Flames, Dimmu Borgir og Lacuna Coil pluss headliner på Portugal’s Extremo Open Air Festival.

Det andre albumet Vindication ble gitt ut i 2002 og imponerte både kritikere og fansen. Men selv om albumet fikk god respons var det krangel innenfor plateselskapet og de bestemte seg for å bryte kontrakten med Nuclear Blast.

I 2003 hadde de fått flere tilbud om kontrakt fra flere plateselskap, og de valgte til slutt norske Tabu Recordings, som er en del Tuba Records. Med ny kontrakt begynte de å skrive nye sanger for det kommende albumet, på denne tiden turnerte de også i USA og for første gang i Mexico. Albumet Unlimited ble så utgitt. Albumet nådde #43 på Norges offisielle hitliste og #3 på Crucial Spin Charts i USA. På TV ble musikkvideoen til Chemistry spilt mange ganger på MTVs Headbangers Ball og på ZTV. Bandet dro så på en ni-ukers Europa-turné.

I september 2005 ble Devil May Care' EP-en gitt ut, og nådde 19. plass på VG-lista Topp 20, og ble landets første metalplate på Topp 20. Studioalbumet Cut from Stone, ble utgitt i april 2007, og Attitude kom i 2009. På Attitude bidro både Shagrath (Dimmu Borgir) & Chuck Billy (Testament) som gjestevokalister på henholdsvis låtene «Sick Bastard» & «Live My Dreams».

9. mars 2009 fikk vokalist Athera hjerteinfarkt i sitt hjem tidlig om morgenen og ble brakt til Akershus universitetssykehusLørenskog utenfor Oslo. Det ble foretatt undersøkelser som resulterte i at en hjerteoperasjon blir nødvendig. 16. mars 2009 gjennomgikk Athera firedobbel bypass-operasjon. Operasjonen var vellykket og Athera kom ut av sykehuset etter tre uker. Bandet dro på turnè i Storbritannia i mai 2009 uten Athera. Bernt Fjellestad (Guardians of Time) var session-vokalist på denne turnèen. Bandet ville heller gjennomføre turnèen med et gjestemedlem istedenfor å avlyse. Athera var fullt restituert i juli 2009 og var tilbake på scenen i Trondheim på Steinkjer Festivalen samme måned.

I november 2010 ble det kjent at bandet stiller i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Nothing Remains», samtidig som det ble kjent at Øyvind «Mustis» Mustaparta var tilbake i bandet etter å ha sluttet i Dimmu Borgir, dog kun som studio-musiker, og ikke et fast konsert-medlem

På datoen 11.11.11 ga Susperia ut jubileumsplaten We Are the Ones på eget selskap, for å feire 10 år som utgivende plateartister. Platen inneholder, i tillegg til den nye tittelsporlåten, også Melodi Grand Prix bidraget «Nothing Remains», nyinnspillinger av låtene «Devil May Care», «Cut From Stone» og «The Bitter Man» i orkestrale versjoner, samt hele demoen «Illusions Of Evil» fra 1999 i sin remastrede helhet.

8. juni 2012 er Susperia oppsatt for å spille på Forces of Metal festivalen i Nederland.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Annet

Diskografi[rediger | rediger kilde]

År Tittel Plateselskap Line-up
2000 Illusions of Evil (demo) Selvutgitt Tjodalv, Athera, Cyrus, Memnock og Mustis
2001 Predominance Nuclear Blast Tjodalv, Athera, Cyrus, Memnock og Elvorn
2002 Vindication Nuclear Blast Tjodalv, Athera, Cyrus, Memnock og Elvorn
2004 Unlimited Tabu Recordings Tjodalv, Athera, Cyrus, Memnock og Elvorn
2005 Devil May Care (EP) Tabu Recordings Tjodalv, Athera, Cyrus, Memnock og Elvorn
2007 Cut from Stone Tabu Recordings Tjodalv, Athera, Cyrus, Memnock og Elvorn
2009 Attitude Candlelight Records Tjodalv, Athera, Cyrus, Memnock og Elvorn
2011 We Are the Ones SMG Records Tjodalv, Athera, Cyrus, Memnock, Elvorn og Mustis

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]