Sukkerdøden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sukkerdøden er en kriminalroman av Unni Lindell utgitt på Aschehoug høsten 2010. Det er den åttende boka om etterforsker Cato Isaksen.

Plott[rediger | rediger kilde]

Selve boka starter med at Martin Egge, Kripossjefen, blir påkjørt. Han blir fraktet til sykehus i koma, og så dør han på sykehuset. Først trodde alle at han døde av skadene, men det gjorde han altså ikke. Han ble kvalt på sykehuset med en pute. Dermed får Cato Isaksen en ny kjempesak å jobbe med. Denne gangen tar han med seg Marian Dahle, en god venn av den avdøde, på laget. Dette kan selvfølgelig by på utfordringer for etterforskningen.

Etter hvert i boka begynner Cato å irritere seg over Marian. Han ser virkelig ikke på henne som en lagspiller, ettersom ingen vet helt hva hun holder på med. Det eneste Cato vet, er at hun tok til seg en saksmappe hun ikke skulle ha og at hun var på sykehuset hos Martin Egge rett før han ble drept. Kan hun være innblandet i det som har skjedd? Og hva er det egentlig hun holder på med?

Parallelt med etterforskningen følger vi Kari Helene Bieler, en ung og overvektig jente. Hun er også datteren til en av lederne i Undervisningsbygg. Plutselig en dag som hun skulle inn på bakeriet hun var innom nesten daglig, husker hun hva som skjedde med lillebroren som døde for mange år siden. I dødsattesten sto det at det var krybbedød, men det viste seg at han døde av noe helt annet.

Denne gamle saken, og drapet på kripossjefen viser seg etter hvert å ha en sammenheng. En vennegjeng etablert for lenge siden blir også i sentrum av etterforskningen. Hva har egentlig skjedd her? Og hvordan kan disse to sakene ha en sammenheng?