StormGeo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
StormGeo AS
Organisasjonsform Aksjeselskap
Nøkkelopplysninger 978 661 017
Etablert 1997[1]
Hovedkontor Bergen
Bransje Værmelding
Nøkkelpersoner Siri Kalvig
Styreleder Erik Langaker
Adm. dir. Kent Zehetner
Antall ansatte 320 (2014)
Nettside www.stormgeo.com

StormGeo (tidligere Storm Weather Center) er et norskbasert værselskap, og leverer værtjenester til et bredt marked som bl.a. består av fornybar energi, energi, olje og gass, offshorevirksomhet, flyvær, telekom, internett og media. Selskapet har de siste årene hatt størst vekst innen vindkraft – onshore og offshore.

Selskapet holder til i Bergen, Oslo, Stavanger, København, Stockholm og Aberdeen og leverer værvarsler til blant annet TV 2, Statoil, Statkraft, Vattenfall og Shell. Det første værvarselet fra Storm Weather Center ble levert 1. april 1998. Selskapet har i dag kunder over hele verden og kom i 2008 inn på listen Gaselle (bedrift) (vekstbedrifter).

I starten av 2010 opprettet Storm et konsern, StormGeo, der alle selskapene i Norge, Sverige, Danmark og UK inngår.

StormGeo er først og fremst forbundet med værvarsling og nisjepreget anvendelse og tilpassing av vær og værinformasjon, men driver også med anvendt forskning innen meteorologi og oseanografi. StormGeo har også bygget opp et eget modellmiljø.

Siri Kalvig er gründer i selskapet. Kent Zehetner er konsernsjef for StormGeo.

Majoritetseieren i StormGeo er Reiten & Co med 67,5 prosent av aksjene. De resterende aksjene er fordelt mellom selskapets ledelse (9,1 prosent), ansatte (8,3 prosent), Vestland Invest (Erik Langaker) (6,7 prosent), TV 2 (6,7 prosent), og Orkan Invest (Siri Kalvig) (1,7 prosent).[2]

StormGeos værmeldere på TV 2[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]