Stiftelsen Areopagos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stiftelsen Areopagos
Org.nummer977509238
LandNorge
Nettstedareopagos.no (no)
dansk.areopagos.dk (da)

Stiftelsen Areopagos eller Areopagos er en norsk-dansk kirkelig organisasjon rotfestet i den lutherske tradisjonen. Den er vokst frem fra Den norske buddhistmisjon, som lenge var dens navn. Areopagos het frem til 2000 «Den nordisk kristne buddhistmisjon».

Historie[rediger | rediger kilde]

Organisasjonen ble grunnlagt av misjonæren Karl Ludvig Reichelt, da han i 1922 sammen med Notto Normann Thelle startet et brødrehjem i Nanjing for omvandrende buddhist- og taoistmunker. Den bærende ideen bak arbeidet var at kristen tro ikke sto i motsetning til den høyere buddhisme, men fullbyrdet den. Den nordisk kristne buddhistmisjon var opprinnelig en del av Det norske misjonsselskap, men siden Reichelt nektet å velge side i striden mellom liberale og konservative teologer på 1920-tallet, valgte han å etablere den som en egen organisasjon. På grunn av politisk uro og borgerkrig ble brødrehjemmet i 1930 flyttet fra Nanjing til Hongkong, der det ble bygget et kristent senter i buddhistisk stil. Senteret ble kalt Tao Fong Shan, «Fjellet der kristusvinden blåser»[1].

Areopagos har i dag til formål å dele evangeliet i en multireligiøs verden. Areopagos prioriterer utvikling av miljøer for religionsstudier, dialog og kristne trospraksiser

Areopagos er både en stiftelse og en medlemsorganisasjon. Som medlemsorganisasjon har Areopagos nasjonale medlemsforeninger i Norge og Danmark[2].

I Norge er Areopagos medeier i de kirkelige dialogsentrene i Oslo, Bergen og Stavanger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Slik startet det». areopagos.no. Besøkt 17. desember 2020. 
  2. ^ «Slik er vi organisert». areopagos.no. Besøkt 17. desember 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]