Steve Upton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Steve Upton
Født24. mai 1946Rediger på Wikidata (77 år)
Wrexham
BeskjeftigelseTrommeslager Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia
Wales
Medlem avWishbone Ash

Steve Upton (født 24. mai 1946 i Wrexham, Denbighshire) er en britisk musiker. Han er kjent som trommeslager for bandet Wishbone Ash, som han var med på å grunnlegge sammen med bassist og vokalist Martin Turner i 1969. De hadde sin første spillejobb i november samme år i rådhuset til Dunstable.

Upton begynte å spille trommer for flere amatørbluesband i Sør-England som ikke klarte å ta steget opp. Det første bandet kalte seg «The Scimitars» og var populære i Torquay. Da dette bandet ble oppløst ble Steve Upton med et annet bluesband på en turné i Tyskland, som ble oppløst under turen. Steve returnerte da til England hvor han ble kontaktet av Martin Turner som søkte en trommeslager. Sammen grunnla de Wishbone Ash.

Steve Uptons fungerte i tillegg til trommeslager også som manager for bandet og tok seg av den daglige driften. Hans musikkstil var influert av jazz og han var betegnet som kreativ med intrikate taktskifter og kraftfulle trommesoloer. Han gikk etterhvert fra denne stilen og fikk en hardere og mer presis stil som han beholdt til han sluttet i bandet i 1990. Upton ble i bandet i 21 år før han bestemte seg for å forlate musikkbransjen. Han administrerer nå slottet til musikkagenten Miles Copeland i Sør-Frankrike.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]