Start Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Start NHH»)
Start Norge
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer985500320
Stiftet5. november 2002
LandNorge
Medlemmer450
Nettstedwww.startnorge.no

Start Norge er en norsk studentorganisasjon stiftet i 2002 som fokuserer på innovasjon og entreprenørskap blant studentene. Start Norge er representert på alle universiteter i landet samt de fleste høyskolene.

Initiativet bak Start Norge kom hovedsakelig fra studenter fra teknologimiljøene ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim og ved Norges landbrukshøgskole (nå Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) i Ås. Organisasjonen ble formelt stiftet 5. november 2002. Start Norge står bak arrangementer og aktiviteter arrangert i og på tvers av lokallagene. Organisasjonen er frivillig drevet av studenter ved høyskoler og universiteter i Norge.

Pr. 2021 består organisasjonen av 18 lokallag[1] og med en overordnet styret. Hver høst avholdes det en generalforsamling hvor det velges et nytt styre. Tidligere har det vært et overordnet styre og ledelse, men vedtektsendringer vedtatt på generalforsamlingen 2020 gjorde om på organisasjonsstrukturen. Styret består nå av syv personer med vervene leder, nestleder, Venture Cup-koordinator, markedsansvarlig, kommunikasjonsansvarlig, HR- og opplæringsansvarlig og økonomiansvarlig. Styret blir valgt under generalforsamling på høsten, og trer inn i rollene sine 1. februar det påfølgende året.

Arrangementer[rediger | rediger kilde]

Det holdes om lag 70 arrangementer i året i regi av lokallagene, slik som Jentemiddagen/Kvinnemiddagen, Gründerjakten, Mixer og Norwegian Game Awards. Det viktigste arrangementet til Start Norge er Venture Cup. Venture Cup er en forretningsplankonkurranse som holdes over hele landet og i samarbeid mellom Start Norge, McKinsey & Company og andre samarbeidspartnere.[2]

Hvert år arrangerer Start Norge to årlige Start Forum, i samarbeid med to respektive lokallag. Under Start Forum har alle medlemmene fra samtlige lokallag mulighet til å møte opp og delta på strategi- og ledersamling, erfaringsutveksling og et sosialt program. Forrige vårforum ble avholdt 5. - 8. mars 2020 i Lillehammer i regi av Start LHMR. Høsten 2020 arrangeres høstforum av Start Gjøvik i Gjøvik.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Lokallag». Start Norge (engelsk). Besøkt 22. juni 2020. 
  2. ^ «Venture Cup». Start Norge (engelsk). Besøkt 22. juni 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]