Stargate (produksjonsteam)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stargate
UtmerkelserSpellemannprisens produsentpris (2010)[1]
Spellemannprisens bransjepris (2006)[1]
OpphavTrondheim, Norge (1996)
SjangerRhythm and blues, popmusikk, hiphop, dansepop, europop
Aktive år1996
Nettstedhttp://www.thisisstargate.com
IMDbIMDb
Medlemmer
  • Mikkel Storleer Eriksen
  • Tor Erik Hermansen
Tidligere medlemmer
  • Hallgeir Rustan
(1996-2005)[2]
Andre forhold

Stargate er et norsk Grammy Award-vinnende musikkproduksjons- og låtskriverselskap startet i Trondheim i 1996 av Hallgeir Rustan (født 11. april 1966) og Mikkel Storleer Eriksen (født 10. desember 1972). Det ble utvidet med Tor Erik Hermansen (født 14. oktober 1972) i 1998, og har nå base i Los Angeles, USA.

Stargate er det eneste norske selskap som har vært involvert i produksjoner som har toppet Billboard Hot 100-listen flere ganger.

Stargate har hatt stor suksess innen sjangre R&B, pop, hip hop, rap og dance men også elektronisk, rock, country, julesang og musikk til animasjonsfilm. Blant annet Beyoncé låten «Irreplaceable» som toppet USA-listen i 10 uker, og var som første låt nummer 1 på 13 forskjellige Billboard-lister i samme uke i desember 2006.

De har laget hit for en rekke artister blant annet Mariah Carey, Lionel Richie, Wiz Khalifa, Britney Spears, Selena Gomez, Rita Ora, Normani, Mis-Teeq, Celine Dion, Blue, Train, Janet Jackson, Shakira, Jennifer Lopez, Sam Smith, Mary J. Blige, Katy Perry, Coldplay, Pink, Sia, Whitney Houston, Nas, Chris Brown, Khalid, Charli XCX, Trey Songz, Keith Urban og andre.

I 2009 vant Stargate teamet en Grammy Award for beste R&B låt med «Miss Independent» fremført av Ne-Yo. I 2010 toppet en av selskapets igjen Billboard Hot 100 med låten «Rude Boy» fremført av Rihanna. Stargate har vært involvert i alle de 8 første albumene til Rihanna.

Blant artister de har jobbet med i Norge er Noora, Madcon, Espen Lind, Nico & Vinz, Kygo, OnkelP, Unge Ferrari, Multicyde, Van Eijk, Sissel Kyrkjebø og Lene Marlin.[3]

Som komponister har de ofte samarbeidet med Ne-Yo, men også en rekke andre blant annet Sia og Espen Lind.

Starten og tidlige arbeider[rediger | rediger kilde]

Stargate begynte i 1996 som en låtskriverduo i Trondheim, Norge, bestående av Mikkel Storleer Eriksen og Hallgeir Rustan. Eriksen eide et studio og Rustan var maskiningeniør før han ble involvert i musikk. I 1998 møtte de Tor Erik Hermansen som var talentspeider for den norske grenen av plateselskapet Warner Music Group.

En av deres første suksessrike produksjoner var med den norske R&B-sangeren Noora Noor. Hennes første album "Curious" ble produsert i deres Trondheim-studio. Noora Noor ble signert til den norske grenen av plateselskapet Warner Music Group. "Need You", hennes største hit fra dette albumet, ble gitt ut over hele Europa og ga Stargate oppmerksomhet i den britiske musikkindustrien.

Mens de holdt til i Norge våget de seg inn på det britiske markedet, de skrev for det meste sanger for R&B og pop-artister. På dette tidspunktet kalte de teamet Stargate, et navn spesielt opprettet for deres prosjekter i Storbritannia.

Teamets første internasjonale suksess kom med det britiske popgruppen S Club 7, med singel "S Club Party" i 1999 som nådde nummer to i Australia og førsteplass i New Zealand. Shola Ama sin "Still Believe" ble også en suksess. I 2000 lagde de "Break All Day!" for den japanske artisten Alisa Mizuki, den nådde en tyvendeplass på hit-listen i Japan.

Det ble også suksessen med en den britiske popgruppe Hear'Says sin singel "The Way to Your Love" som nådde førsteplass i Storbritannia i 2001. Teamet har også produsert mange topp 10 hits i Storbritannia for artister som Blue med "All Rise", "Fly By II" og "One Love", for Mis-Teeq "One Night Stand", og for Samantha Mumba "Always Come Back to Your Love". Også Cher laget de to sanger til, "Rain, Rain" og "Real Love". I 2001 laget Stargate sanger for den amerikanske popsangeren Mikailas selvtitulerte debutalbum. "So in Love With Two", et spor fra albumet, hadde nådd nummer tjuefem på US Billboard Hot 100, og ble en av teamets første singler som kom på de amerikanske hitlistene.

Nok en topp 10 hits i Storbritannia fikk de i 2002 med Atomic Kitten sin "It's OK!", de nådde også topp 20 hits i Østerrike, Danmark, Nederland, New Zealand, Portugal, Tyrkia og Belgia med "The Last Goodbye". Videre fulgte de opp i 2003 med Javines debut singel "Where U Are" og også "If You're Lonely Now". De var også involvert i Lemar sin "50/50" og "Lullaby". Mis-Teeq sin "Scandalous" som ble nummer to på Billboard Dance Singles, nummer fem på Billboard Hot Singles og nummer elleve på Mainstream Top 40, for Mis-Teeq lagde de også sangen "Style".

Teamet hadde vider suksess i 2004 med tre singler fra VS sitt album All Kinds of Trouble "Love You Like Mad" nummer syv i UK, "Call U Sexy" nummer elleve i UK og "Make It Hot" nummer tjueni. Blue sin "Curtain Falls" kom på hit-listene i 18 land, høyest var en andreplass i Italia, og "Only Words I Know" kom på hit-listene i 2 land, høyest var også en andreplass i Italia. I 2004 var det olympiske sommerleker i Aten, Hellas, hvor Stargate var med på Tiziano Ferro og Jamelia sin "Universal Prayer" og ble nummer en hit i Hellas, Italia og Spania.

Teamet strakk seg mer og mer etter amerikanske hits og ønsket å satse mer på dette markedet.

De fant ut at om de skulle satse for fullt på det amerikanske markedet måtte de flytte basen til USA. Hermansen og Eriksen valgte å flytte til New York, mens Rustan ønsket ikke å dra fra familien. Hallgeir Rustan fortsatte med Stargate Studios AS og arbeidet som produsent i Norge, Hermansen og Eriksen startet Stargate i USA i 2005. De satset med det på Stargate navnet både i Norge og i USA uten ytterligere forbindelse.

Stargate i USA[rediger | rediger kilde]

Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksens laget en av sangene på den barbadisk artisten Rihannas sitt debutalbum Music of the Sun, "Let Me", men den ble ikke utgitt som singel.

2006[rediger | rediger kilde]

Gjennombrudd i USA kom i 2006 med debutalbumet In My Own Words og ikke minst sangen fra albumet «So Sick» med R&B-artisten Ne-Yo, en sang som ble nummer en på Billboard Hot 100 og i Storbritannia toppet den UK Singles Chart. På In My Own Words var også "Sexy Love" som nådde nr. sju på Billboard Hot 100 og nr. 5 i Storbritannia, "Let Go" og "Time".

Stargate og Ne-Yo har fortsatt samarbeidet med å skrive hit-låter i årene som kom, både for Ne-Yo og for en rekke andre artister. Hit-singelen "Unfaithful" for Rihanna fra albumet A Girl Like Me i 2006 er et eksempel på dette samarbeidet. "Unfaithful" nådde topp ti på singellistene i 19 land, inkludert UK Singles Chart, og nummer seks på den amerikanske Billboard Hot 100 listen. Det ble platina hos Recording Industry Association of America (RIAA), som betyr et salgstall på over en million eksemplarer. På A Girl Like Me hadde Stargate også sangen "We Ride".

Samme år samarbeidet Stargate igjen med Ne-Yo på singelen "Irreplaceable" for Beyoncé. Singelen toppet Billboard Hot 100 i ti sammenhengende uker i 2006–07. På samme album hadde Stargate også sangen "If". Andre artister som Stargate jobbet med i 2006 var Paula DeAnda "Walk Away (Remember Me)", Jeannie Ortega "Crowded", Nas "Not Going Back", Mario Vazquez "Gallery", JoJo "Let It Rain" og Lionel Richie "I Call It Love", hans første R&B hit på 10 år. Med teamets bidrag til musikk i 2006 ble Stargate beste produsent på Billboard Year End Chart.[4]

2007[rediger | rediger kilde]

Året etter mottok Stargate en Spellemann og tre priser ved ASCAP Pop Music Awards 2007 i Los Angeles, for sangene "So Sick", "Sexy Love" og "Unfaithful". De fikk også to priser på ASCAP Rhythm & Soul Awards 2007 for "So Sick" og "Sexy Love". De ble kåret til årets låtskrivere på ASCAP / PRS i London i 2007, og mottok ni priser inkludert årets sang for "So Sick".

I 2007 ga Rihanna ut albumet Good Girl Gone Bad hvor "Don't Stop the Music" nådde nummer en i ni land, inkludert Australia, Frankrike, Tyskland og Sveits. I Storbritannia nådde den nummer fire på singellisten, og den fikk platina av British Phonographic Industry (BPI). Singelen nådde topp tre på US Billboard Hot 100 og nummer en på US Billboard Dance Club Songs. Den fikk fire ganger platina av Recording Industry Association of America (RIAA), og har den solgt mer enn 3,7 millioner eksemplarer i USA. Stargate hadde i tillegg sangene "Hate That I Love You", "Good Girl Gone Bad" og "Cry" fra dette albumet. I 2007 ble også "Beautiful Liar", en duett mellom amerikanske Beyoncé og den colombianske Shakira, en ny hit for Stargate, og nådde nummer en i mer enn 30 land inkludert Storbritannia. Sangen ga Hermansen og Eriksen Ivor Novello prisen for bestselgende britisk sang.[5] Selv om "Beautiful Liar" hovedsakelig er en amerikansk sang, inkluderer den britiske låtskriverne Amanda Ghost og Ian Dench, og dermed kvalifisert for prisen.

Ne-Yo ga ut albumet Because of You i 2007, her var tittelsporet "Because of You", som nådde en femteplass på Billboard Hot 100, og "Go On Girl" begge samarbeide mellom Ne-Yo og Stargate. Andre artister med hit fra Stargate i 2007 var Trey Songz med "Can't Help but Wait" og "Missin' You", Elliott Yamin "One Word" og "Wait for You", Jordin Sparks "Tattoo", Leona Lewis "Angel", Mario "How Do I Breathe", Kelly Rowland "Broken" og Chris Brown med "With You".[6]

2008[rediger | rediger kilde]

Ved ASCAP Pop Music Awards i 2008 mottok Hermansen og Eriksen fem priser for mest fremførte sanger, inkludert "Irreplaceable". Stargate ble kåret til Beste Hitmakere i Rolling Stone magasinets "Best of Rock 2008". Eriksen og Hermansen mottok Grammy nominasjoner for fem separate sanger ved Grammy Awards 2008, inkludert Record of the Year for "Irreplaceable", Beste R&B Song for "Hate That I Love You" og Best Dance Record for "Don't Stop the Music".

På Ne-Yo sitt tredje soloalbum, Year of the Gentleman, var Stargate med å skrev og produserte fire sanger, blant dem singlene "Closer" og "Miss Independent", hvor sistnevnte hadde nådd nummer en på Billboard Hot R&B / Hip-Hop Songs. Til Mariah Careys 2008 album E=MC² laget de "Bye Bye", nr. 19 på US Billboard Hot 100 og topp ti i New Zealand, og "I'm That Chick". Rihanna ga ut Good Girl Gone Bad: Reloaded hvor også "Take a Bow" var. Arbeider for andre artister det året var blant annet Beyoncé sin "Ave Maria", Sean Garrett "Lay Up Under Me", Jennifer Hudson "Spotlight", Nas "America", Michelle Williams "Stop This Car" og Lindsay Lohan med "Bossy".[7][8][9]

2009[rediger | rediger kilde]

Stargate mottok nominasjoner i mer enn 10 kategorier for Grammy Awards 2009. De vant sin første Grammy i 2009 i kategorien Best R&B Song for "Miss Independent", fremført av Ne-Yo. Rihanna ga ut albumet Rated R hvor "Rude Boy" nådde nummer en på US Billboard Hot 100 forble nummer en i fem uker, "Rude Boy" toppet også US Rhythmic Airplay, Pop Songs og Dance Club Songs listene.[10] Den fikk fem ganger platina av Recording Industry Association of America og har solgt over 3 millioner eksemplarer i USA. Stargate hadde også tre andre sanger som alle var nummer en singler på albumet "Wait Your Turn", "Stupid in Love" og "Te Amo".

Japansk amerikanske Utada ga ut albumet This Is the One hvor Stargate stod for 6 av 10 sanger, albumet kom på førsteplass på Japan Oricon International Album listen, andreplass på Taiwan Western og U.S. Billboard Top Heatseekers (Pacific) og tredjeplass på U.S. Billboard Top Heatseekers (Middle Atlantic). Mary J. Blige ga ut "I Feel Good" og "I Am", hvorav sistnevnte nådde førsteplass på US Adult R&B Songs. Andre artister Stargate samarbeidet med dette året var Trey Songz med "I Need a Girl", Flo Rida "Be on You", Alexandra Bruke "Bury Me (6 Feet Under)" og Beyoncé med "Broken-Hearted Girl"..

2010[rediger | rediger kilde]

Stargate produserte "Black and Yellow" for rapperen Wiz Khalifa i 2010, sangen nådde nummer en i Billboard US Charts.[11] Dette var et travelt år og nok en suksess med Rihanna kom dette året, "Only Girl (In the World)" som ble nummer en i USA og i Storbritannia. Rhianna hadde også suksess med "S&M" og "What's My Name" alle fra albumet Loud . Sugababes ga ut albumet Sweet 7 med 4 Stargate sanger "Thank You for the Heartbreak", "No More You", "Sweet & Amazing (Make It the Best)" og "Little Miss Perfect". Alexis Jordan ga ut sin debut singel "Happiness" og Stargate teamet lagde også "Hush Hush" for henne.

Katy Perry hadde suksess med "Firework" og Ne-Yo med "Beautiful Monster". Andre artister som mottok sanger fra Stargate det året var Wiz Khalifa med "Roll Up", Kelly Rowland "Grown Woman", Jennifer Lopez "I'm Into You", Tinie Tempah "Love Suicide", Sean Kingston "Letting Go (Dutty Love)" og Esmée Denters med "Love Dealer". Madcom hadde også en sang hvor de hadde med Ne-Yo, "Do What You Do".

2011[rediger | rediger kilde]

I 2011 ga Rhianna ut albumet Talk That Talk hvor tittelsporet og to andre sanger kom fra Stargate teamet, "Drunk on Love" og "Roc Me Out". Andre sanger fra teamet dette året er Marina and the Diamonds sin "Radioactive", Alexis Jordan "Good Girl", Nicole Scherzinger "Wet", Keri Hilson "Lose Control (Let Me Down)", Sean Paul "Got 2 Luv U" og Jennifer Hudson sin "I Got This".

2012[rediger | rediger kilde]

Stargate var med på å skrive og produsere electronic gruppa Owl Citys singel "Shooting Star" som ble gitt ut på Shooting Star-EP-en i 2012.[12][13] Rita Ora ga ut sitt første album Ora med god hjelp fra teamet blant annet på "R.I.P." som toppet listen i Storbritannia, "Love and War", "Uneasy" og "Young, Single & Sexy". Unapologetic var Rihannas album i 2012 med hiten "Diamonds" som nådde nummer en i Storbritannia (både R&B og Singles), USA (Billboard hot 100, Rhythmic, Dance Club Songs og Hot R&B/Hip-Hop Songs), Østerrike, Danmark, Romania, Belgia, Canada, Brasil, Sveits, Bulgaria, Finland, Frankrike, Tyskland, Israel, Hellas, Skotland, Portugal, Luxemburg, Russland, Slovakia og Norge. Også "Jump", "Lost in Paradise", "Right Now" og "Half of Me" kommer fra dette albumet. Suksess hadde også Katy Perry med "Peacock" og Ne-Yo med "Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)" og "Forever Now". Stargate lagde også en sang for det amerikanske rockebandet Train, "Mermaid". Andre teamet jobbet med dette året var Cobra Starship med "Middle Finger", Wiz Khalifa "Work Hard, Play Hard", Karmin "Hello" og Conor Maynard med "Turn Around".

2013[rediger | rediger kilde]

I 2013 vant Stargate sangen "Almost Home", med-produsert og tolket av Mariah Carey for Walt Disney-filmen Oz the Great and Powerful, 2013 World Music Awards for den beste video. Stargate var også med på å skrive og produserte Coldplays hit-singel "Adventure of a Lifetime".

De lagde også to sanger for Katy Perry, "This Moment" og "It Takes Two", og to for den svenske electropop duoen Icona Pop som opererer i musikksjangerne electro house og indie, "Just Another Night" og "Girlfriend". Andre Stargate sanger var Alexis Jordan sin "Acid Rain", Lea Michele "Cannonball", Lady Antebellum "Compass" og Selena Gomez sin "Come & Get It" som ble topp ti i en rekke land. Andre bidrag fra teamet var Jessica Sanchez med "Tonight", Jessie J "Thunder", Ghost Loft "So High" og contry-stjernen Keith Urban med "Shame".

Som en tjeneste produserte Stargate en sang for Ylvis brødrene, sangen "The Fox (What Does the Fox Say?)" var ment som et morsomt innslag i Ylvis sitt talkshow. Sangen ble uventet en viral hit med over 900 millioner visninger per desember 2019. [14]

2014[rediger | rediger kilde]

Poprock gruppen Maroon 5 hadde en sang av Stargate på albumet V i 2014, "Leaving California". Tinashe fikk hjelp med to sanger, "Feels Like Vegas" og "All Hands on Deck". Andre var Kid Ink "Body Language", Charli XCX "Break the Rules", Rixton "Wait on Me", Fifth Harmony "Worth It", Keyshia Cole "Believer" og Iggy Azalea "Black Widow". Ylvis prøvde seg med en oppfølger til "The Fox", "Truckers Hitch", men denne slo på ingen måter like godt an. Også Nico & Vinz har en sang, "Imagine", på albumet Black Star Elephant hvor Stargate har medvirket som komponister og produsenter.

På det andre albumet med Michael Jackson, Xscape, som ble gitt ut etter hans død er sangen "A Place with No Name". Sangen er basert på "A Horse with No Name" fra 1972 av rockebandet America og er produsert av Stargate.

2015[rediger | rediger kilde]

I 2015 skrev Stargate tre sanger til animasjonsfilmen Home, Jennifer Lopez fremførte "Feel the Light", Charli XCX "Red Balloon" og Rihanna fremførte "Dancing in the Dark". Selena Gomez ga ut albumet Revival hvor det er tre Stargate sanger, "Same Old Love", "Sober" og "Cologne".

Coldplay sitt album A Head Full of Dreams hadde 6 sanger med Stargate. Tittelsporet "A Head Full of Dreams", "Birds", "Hymn for the Weekend", "Adventure of a Lifetime", "Fun" og "Up&Up". Både singlene og albumet fikk suksess, albumet fikk en andreplass på US Billboard 200 listen, førsteplass på US Top Alternative Albums, US Digital Albums, US Top Rock Album, US Top Album Sales og UK Albums (OCC).

Andre sanger fra teamet i 2015 var Ne-Yos "Coming with You", Tinashe og Usher med "Body Language", Pia Mia "Touch", Ty Dolla Sign "Bring It Out of Me", Mikky Ekko "Watch Me Rise" og Demi Lovato "Wildfire".

Kylie Minogue ga ut et jule-album med navnet Kylie Christmas, hvor "Every Day's Like Christmas" var med.

2016[rediger | rediger kilde]

"After the Afterparty" er en singel med Charli XCX og Lil Yachty fra et album som skulle være Charlis tredje studioalbum, ofte omtalt som XCX World, og skulle gis ut i 2017. En nesten ferdige versjoner av sangene til albumet ble lekket, noe som førte til at albumet ble skrinlagt.

Fifth Harmony og rapperen Fetty Wap ga ut "All in My Head (Flex)" fra deres andre album 7/27. På rapperen ASAP Ferg sitt album Always Strive And Prosper er teamets bidrag både som låtskrivere og produsent "Let You Go". This Is What the Truth Feels Like, som er et album med Gwen Stefani, inneholdt sangen "Asking 4 It". "Try Everything "er en sang spilt inn av Shakira for Walt Disney Animation Studios filmen Zootopia, den er skrevet av Sia og Stargate teamet og produsert av Stargate.

2017[rediger | rediger kilde]

10. mars 2017 debuterte Stargate med solo-singelen "Waterfall", vokalister på "Waterfall" er Pink og Sia. Sangen ble skrevet av Sia og Stargate, sammen med Diplo og Jr. Blender. Musikkvideoen til "Waterfall" ble utgitt 16. mars med danserne Inka Henriikka Tiitto og Amalie Hegland Lauritzen, men verken Pink eller Sia er med i videoen. Singelen klatret til en syvende plass på US Dance Club Songs, en tyvefjerde plass på US Adult Top 40, en trettitredje plass på US Mainstream Top 40, førtisyvende plass på UK Singles (OCC), i Norge på VG-lista kom den som nummer tretti og i New Zealand kom den på førsteplass.

Julia Michaels hadde suksess med "Issues" fra EP-en Nervous System og Sam Smith hadde suksess med "Too Good at Goodbyes" fra hans andre albumet The Thrill of It All, den nådde førsteplass i Storbritannia, fjerdeplass i USA og femteplass i Norge, og kom på første eller andre i 9 andre land.

Andre artister som teamet samarbeidet med i 2017 var Majid Jordan "Body Talk", Major Lazer "Run Up", OneRepublic "No Vacancy", Camila Cabello "OMG" og Zara Larsson og Wizkid sin "Sundown". Også to sanger fra Bebe Rexha, "Bad Bitch"  fra album All Your Fault: Pt. 1 og "I Got Time" fra All Your Fault: Pt. 2.

Torsdag kveld den 3. august sto Stargate duoen på scenen i Borggården i Trondheim under Olavsfestdagene. Det var den første konserten Stargate holdt, med seg på senen hadde de Alan Walker og Ne-Yo.

2018[rediger | rediger kilde]

Tinashe ga ut albumet Joyride hvor hun på "No Drama" har med Offset og på "Faded Love" har med Future, på begge har Stargate bidratt med låta og produksjonen. Country-sangeren Keith Urban sin sang "Parallel Line" var også Stargate med å skrive. Ne-Yo ga ut albumet Good Man hvor singelen "Push Back" med Bebe Rexha og Stefflon Don og to andre sanger "Over U" og "Without U" er bidrag av Stargate. På David Guetta sitt album 7 er Stargates sangene "Motto", "Blame It On Love", "Drive", "Battle" og "Light Headed" med Sia. Andre artister de jobbet med i 2018 er Kungs "Be Right Here", Jaira Burns "This Time Around" og MØ med Charli XCX på "If It's Over".

Stargate teamet ga ut en ny single “1Night”, denne gangen med PartyNextDoor, 21 Savage og Murda Beatz, og senere ga de også ut en den norske singelen "Folk er fake" med OnkelP og Unge Ferrari.[15][16]

Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen solgt i 2018 unna en del av låtkatalogen sin med blant annet sin andel av rettighetene til låter som Rihannas «Diamonds», Katy Perrys «Firework» og Beyonces «Irreplaceable». Det var selskapet Shamrock Capital, eid av Roy Disney, har kjøpt låtkatalogen Summen er ikke offentliggjort, men Billboards har opplyst at det er rundt en halv milliard kroner.[17][18][19][20][21]

2019[rediger | rediger kilde]

Charli XCX sitt album Charli er en av sangene, "Blame It on Your Love", med Stargate. Charli XCX er også med på Jin, Jimin og Jungkook, fra det sørkoreanske boybandet BTS, sin singel "Dream Glow" som er hentet fra lydsporet til deres BTS World-spill, Stargate har vært med på å skrive sangen og produsert den. På Khalids album Free Spirit er to sanger med Stargate, "Better" og "Right Back", på Liam Payne album er det også to sanger, "Say It All" og "Nobody Else". Celine Dion ga ut albumet Courage hvor "For the Lover That I Lost" er. Andre artister dette året er Hailee Steinfeld med "Afterlife", Little Mix "Bounce Back", Jennifer Lopez sin nummer en US Dance hit "Medicine" og Kygo sin "Kem kan eg ringe" med Store P and Lars Vaular, som ble nummer tre i Norge.

2020[rediger | rediger kilde]

Sam Smith sitt album Love Goes er det to singler, "Dancing with a Stranger" og "To Die For", og to andre sanger "For the Lover That I Lost" og "Forgive Myself", samt en bonusang i USA og Japan "Laurel Canyon", som alle er av Stargate.

Ylvis prøvde seg igjen med en sang og video, denne gangen med titelen "Everybody Farts", men dette ble på ingen måte en oppfølger til "Fox".


Dette er ikke en komplett oversikt over artister, album og sanger Stargate har jobbet med, kun et utvalg, se også: Stargate-sanger.[22]

Grammy Awards nominasjoner[rediger | rediger kilde]

År Nominert Artist Klasse Resultat
2007 In My Own Words Ne-Yo Best Contemporary R&B Album Nominert
B'Day Beyoncé Vant
2008 "Irreplaceable" Beyoncé Record of the Year Nominert
"Don't Stop the Music" Rihanna Best Dance Recording Nominert
"Hate That I Love You" Best R&B Song Nominert
2009 "Miss Independent" Ne-Yo Best R&B Song Vant
"Spotlight" Jennifer Hudson Nominert
Year of the Gentleman Ne-Yo Album of the Year Nominert
Best Contemporary R&B Album Nominert
Jennifer Hudson Jennifer Hudson Best R&B Album Vant
Spirit Leona Lewis Best Pop Vocal Album Nominert
2011 "Only Girl (In the World)" Rihanna Best Dance Recording Vant
2012 "Firework" Katy Perry Record of the Year Nominert
"Black & Yellow" Wiz Khalifa Best Rap Song Nominert
2017 "Try Everything" Shakira Best Song Written for Visual Media Nominert
Confident Demi Lovato Best Pop Vocal Album Nominert
2018 "Issues" Julia Michaels Song of the Year Nominert

Andre priser[rediger | rediger kilde]

Andre satsinger[rediger | rediger kilde]

Star Roc[rediger | rediger kilde]

Stargate gikk sammen med den amerikanske hiphop-mogulen Jay-Z for å lansere plateselskapet StarRoc. Etiketten er et 50/50 partnerskap med teamet og Jay-Zs underholdningsselskap Roc Nation. De ga ut ett album med Alexis Jordan, Alexis Jordan, i 2011. Fra 2016 har nettstedets registrering gått ut. Det er ikke laget noen innlegg på selskapets Instagram-konto siden midten av 2013, og Twitter innleggene opphørte i mars 2014. Den nåværende statusen er ukjent.[25]

Steller Songs[rediger | rediger kilde]

Eriksen signerte en global samarbeidspartneravtale med EMI Music Publishing. Ifølge Music Week vil EMI samarbeide i fremtidige prosjekter, EMI har vært involvert i Hermansens prosjekter i nesten ti år siden han signerte en avtale i 1999. Hermansen og Eriksen vil også fortsette samarbeidet, Stellar Songs, med EMI.[26]

Lillehammer Institute of Music Production & Industries (LIMPI)[rediger | rediger kilde]

Tor Erik Hermansen, Amund Bjørklund, Lars Hustoft og Magnus Beite starter LIMPI - musikkutdanning på Lillehammer, i 2018, med 48 studieplasser.

Ikke-musikalske satsinger[rediger | rediger kilde]

Mikkel Eriksen eier en del av det norske klesfirmaet JohnnyLove som de prøver å introdusere for det amerikanske markedet. På den amerikanske lanseringsfesten i New York i oktober 2011 kom Jay-Z for å vise sin støtte og uttalte til reporteren at han var "litt norsk, som jeg er sikker på at du vet".

Tor Erik Hermansen eier en tredjedel av den prisbelønte norske St. Lars restauranten i Oslo sammen med den internasjonale TV-kokken Andreas Viestad og Face2Face grunnleggeren Per Meland. Eierne har prøvd å bringe litt av atmosfæren fra New York restauranten The Spotted Pig, eid av Stargates StarRoc partner Jay-Z, til restauranten.[27]

Stargate-sanger[rediger | rediger kilde]

Et utvalg av singler hvor Stargate har vært med som låtskrivere og/eller produsenter:

  • 1999: «S Club Party» med S Club 7 – låtskrivere og produsenter (UK #2)
  • 1999:  «Two in a Million» med S Club 7 - produsenter (UK #2, Eur #11)
  • 2000: «Day & Night (Stargate Mix)» med Billie Piper – produsenter (UK #1)
  • 2000: «Break All Day!» med Alisa Mizuki – låtskrivere
  • 2001: «The Way To Your Love» med Hear’Say – låtskrivere og produsenter (UK #1, Eur #9)
  • 2001: «Always Come Back to Your Love» med Samantha Mumba – låtskrivere og produsenter (UK #9)
  • 2001: «One Night Stand» med Mis-Teeq – låtskrivere og produsenter (UK #5, UK Dance #2, UK R&B #2, NO #14)
  • 2002: «All Rise» med Blue – låtskrivere og produsenter (UK #4, NO #3)
  • 2002: «One Love» med Blue – låtskrivere og produsenter (UK #3)
  • 2002: «Sorry Seems to Be the Hardest Word» med Blue og Elton John – produsenter (UK #1, NO #2)
  • 2002: «It's OK!» med Atomic Kitten – låtskrivere og produsenter (UK #3)
  • 2002: «The Last Goodbye» med Atomic Kitten – låtskrivere og produsenter (UK #2)
  • 2003: «Scandalous» med Mis-Teeq – låtskrivere og produsenter (UK #2, UK R&B #1, US #35, US Dance #2)
  • 2003: «Style» med Mis-Teeq – låtskrivere og produsenter (UK #13)
  • 2003: «50/50» med Lemar – låtskrivere og produsenter (UK #5, UK R&B #1)
  • 2003: «Real Things» med Javine – låtskrivere og produsenter (UK #4, UK R&B #3)
  • 2003: «Don't Walk Away» med Javine – produsenter (UK #16)
  • 2003: «Love You Like Mad» med VS – låtskrivere og produsenter (UK #7)
  • 2003: «Curtain Falls» med Blue – låtskrivere og produsenter (UK #4)
  • 2003: «Only Words I Know» med Blue – låtskrivere og produsenter (I #2)
  • 2003: «Fly By II» med Blue – låtskrivere og produsenter (UK #6)
  • 2003: «Get Down on It» med Blue – produsenter (UK #4, UK R&B #2, Eur #17)
  • 2003: «U Make Me Wanna» med Blue – produsenter (B #1)
  • 2003: «Universal Prayer» med Tiziano Ferro og Jamelia – låtskrivere og produsenter (I #1, GR #1, E #1, Eur #59)
  • 2006: «I Call It Love» med Lionel Richie – låtskrivere og produsenter (US #63, US Adult #9, US Dance #10, CDN #2)
  • 2006: «Crowded» med Jeannie Ortega – låtskrivere og produsenter (US #93, US Main #25)
  • 2006: «Gallery» med Mario Vazquez – låtskrivere og produsenter (US #35, US Main #6)
  • 2006: «Irreplaceable» med Beyoncé – låtskrivere og produsenter (US #1, US R&B #1, US Dance #1, US Main #1, US Pop #1, US Rhythmic #1, UK #4, Eur #7, NO #8)
  • 2006: «So Sick» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US #1, US R&B #3, UK #1, UK R&B #1, Eur #1, NO #10)
  • 2006: «Sexy Love» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US #7, US R&B #2, UK #5, UK R&B #2)
  • 2006: «Walk Away (Remember Me)» med Paula DeAnda – låtskrivere og produsenter (US #18, US Main #4)
  • 2006: «Unfaithful» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #6, US Dance #1, US Main #2, UK #2, UK R&B #1, Eur #2, NO #2)  
  • 2006: «We Ride» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #7, US Dance #1, UK #17, UK R&B #4)
  • 2006: «Unfaithful» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #6, UK #2, Eur #1)
  • 2007: «Hate That I Love You» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #7, US Main #3, UK #15, UK R&B #5, Eur #14)
  • 2007: «Tattoo» med Jordin Sparks – låtskrivere og produsenter (US #8, US Main #5, UK #24, Eur #28)
  • 2007: «Because Of You» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US 2, UK #4, UK R&B #2, Eur #14)
  • 2007: «Go On Girl» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US #96, US R&B #27)
  • 2007: «Can't Help but Wait» med Trey Songz – låtskrivere og produsenter (US #14, US R&B #2)
  • 2007: «How Do I Breathe» med Mario – låtskrivere og produsenter (US #46, US R&B #18)
  • 2007: «One Word» med Elliott Yamin – låtskrivere og produsenter 
  • 2007: «Wait for You» med Elliott Yamin – låtskrivere og produsenter (US #13, US Adult #4, US Main #4)
  • 2007: «Beautiful Liar» med Beyoncé & Shakira – låtskrivere og produsenter (US #3, US Dance #1, UK #1, Eur #1, NO #1)
  • 2008: «With You» med Chris Brown – låtskrivere og produsenter (US #2, US Main #1, US Rhythmic #1, UK #8, Eur #15)  
  • 2008: «Closer» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US #7, US Dance #1, US Main #2, UK #1, Eur #4, NO #17)  
  • 2008: «Miss Independent» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US #7, US R&B #1, UK #6, Eur #19)
  • 2008: «Mad» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US #19, US Rhythmic #3, UK #19, UK R&B #3, Eur #58)  
  • 2008: «Don´t Stop The Music» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #2, Eur #1)
  • 2008: «Take A Bow» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #1, US R&B #1, US Main #1, UK #1, UK R&B #1, Eur #3, NO #5)
  • 2008: «Don't Stop the Music» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (B #2)
  • 2008: «Hate That I Love You» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #7, US Main #3, UK #15, UK R&B #5, Eur #14)
  • 2008: «Ave Maria» med Beyoncé – låtskrivere og produsenter (UK #150)
  • 2008: «Bossy» med Lindsay Lohan – låtskrivere og produsenter (US #1)
  • 2008: «Bye Bye» med Mariah Carey – låtskrivere og produsenter (US #19, US Rhythmic #9, UK #30, UK R&B #2, Eur #84)
  • 2008: «I'm That Chick» med Mariah Carey – låtskrivere og produsenter (US R&B #82)
  • 2008: «Lay Up Under Me» med Sean Garrett – låtskrivere og produsenter
  • 2008: «Spotlight» med Jennifer Hudson – låtskrivere og produsenter (US #24, US R&B #1, UK #11, Eur #36)
  • 2009: «Be on You» med Flo Rida – låtskrivere og produsenter (US #19, US Rhythmic #3, UK #51)
  • 2009: «Broken-Hearted Girl» med Beyoncé – låtskrivere og produsenter (UK #27)
  • 2009: «Come Back to Me» med Utada – låtskrivere og produsenter (US Dance #5)
  • 2009: «I Am» med Mary J. Blige – låtskrivere og produsenter (US #55, US Adult R&B #1, UK #34)
  • 2009: «I Need a Girl» med Trey Songz – låtskrivere og produsenter (US #59, US R&B #6)
  • 2009: «Rude Boy» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #1, US Dance #1, US Rhythmic #1, US Main #1, US R&B #2, UK #2, UK R&B #1)
  • 2009: «Wait Your Turn» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (UK #45, UK R&B #17)
  • 2009: «Stupid in Love» med Rihanna – låtskrivere og produsenter
  • 2009: «Te Amo» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (UK #14, UK R&B #5, Eur #18, Brazil #1, NO #12)
  • 2010: «Only Girl (In the World)» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #1, US Dance #1, US Main #1, US Rhythmic #1, UK #1, Eur #1, NO #1)
  • 2010: «Beautiful Monster» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US #53, US Dance #1, UK #1, Eur #7)
  • 2010: «Firework» med Katy Perry – låtskrivere og produsenter (US #1, US Adult #1, US Dance #1, UK #3, NO #2)
  • 2010: «Grown Woman» med Kelly Rowland – låtskrivere og produsenter (US R&B #51)
  • 2010: «Happiness» med Alexis Jordan – låtskrivere og produsenter (US Dance #1, UK #3, UK R&B #1, NO #1)
  • 2010: «Hush Hush» med Alexis Jordan – låtskrivere og produsenter (UK #66)
  • 2010: «I'm Into You» med Jennifer Lopez – låtskrivere og produsenter (US #41, US Dance #1, UK #9, UK R&B #3, NO #9)
  • 2010: «Letting Go (Dutty Love)» med Sean Kingston – låtskrivere (US #36)
  • 2010: «Black & Yellow» med Wiz Khalifa – låtskrivere og produsenter (US #1, US Rap #1, US Rhythmic #1, UK #5, UK R&B #2)
  • 2010: «Roll Up» med Wiz Khalifa – låtskrivere og produsenter (US #13, US Rap #2, UK #42)
  • 2010: «Love Dealer» med Esmée Denters – låtskrivere og produsenter (US Dance #9, UK #68)
  • 2010: «Party All Night (Sleep All Day)» med Sean Kingston – låtskrivere og produsenter (UK #9, UK R&B #1)
  • 2010: «S&M» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #1, US Dance #1, US Main #1, US Rhythmic #2, UK #3, UK R&B #1, NO #1)
  • 2010: «What's My Name?» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #1, US Rhythmic #1, US Main #2, UK #1, UK R&B #1, NO #4)
  • 2011: «Talk That Talk» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #31, US Rhythmic #3, UK #25, UK R&B #7, NO #10)
  • 2011: «Radioactive» med Marina and the Diamonds – produsenter
  • 2011: «Good Girl» med Alexis Jordan – låtskrivere og produsenter (US Dance #1, UK #6)
  • 2011: «Got 2 Luv U» med Sean Paul – låtskrivere og produsenter (US #84, UK #11, NO #8)
  • 2011: «I Got This» med Jennifer Hudson – låtskrivere og produsenter (US Adult R&B #11)
  • 2011: «Lose Control (Let Me Down)» med Keri Hilson – låtskrivere og produsenter (US Rhythmic #35)
  • 2011: «Wet» med Nicole Scherzinger  
  • 2012: «R.I.P.» med Rita Ora – låtskrivere og produsenter (US Dance #1, UK #1)    
  • 2012: «Diamonds» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #1, US Dance #1, US R&B #1, US Rhythmic #1, UK #1, UK R&B #1, Eur #1, NO #1)
  • 2012: «Jump» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US R&B #34, UK #150)
  • 2012: «Right Now» med Rihanna – låtskrivere og produsenter (US #50, US Dance #1,UK #36)
  • 2012: «Mermaid» med Train – låtskrivere (US Adult #13)    
  • 2012: «Middle Finger» med Cobra Starship – låtskrivere og produsenter (US Main #36)
  • 2012: «Shooting Star» med Owl City – låtskrivere og produsenter (US Adult #39, UK #176)
  • 2012: «Turn Around» med Conor Maynard – låtskrivere og produsenter (US Dance #7, UK #8)
  • 2012: «Forever Now» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US Dance #12, UK #31)
  • 2012: «Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US #6, US Rhythmic #1, US Dance #3, UK #1)
  • 2012: «Hello» med Karmin – låtskrivere og produsenter (US #62, US Dance #1)
  • 2012: «Work Hard, Play Hard» med Wiz Khalifa – låtskrivere og produsenter (US #17, US Rhythmic #2)
  • 2013: «The Fox« med Ylvis – låtskrivere og produsenter (US #6, UK #17, NO #1)
  • 2013: «Acid Rain» med Alexis Jordan – låtskrivere og produsenter (US Dance #1)
  • 2013: «Almost Home» med Mariah Carey – låtskrivere og produsenter (US R&B #18)
  • 2013: «Cannonball» med Lea Michele – låtskrivere og produsenter (US #75, UK #56)
  • 2013: «Come & Get It» med Selena Gomez – låtskrivere og produsenter (US #6, US Dance #1, US Main #2, UK #8, NO #16)
  • 2013: «Compass» med Lady Antebellum – låtskrivere (US #46)
  • 2013: «Girlfriend» med Icona Pop – låtskrivere og produsenter
  • 2013: «Just Another Night» med Icona Pop – låtskrivere og produsenter (US Dance #36)
  • 2013: «Shame» med Keith Urban – låtskrivere og produsenter
  • 2013: «So High» med Ghost Loft – låtskrivere og produsenter (US R&B #36)
  • 2013: «Thunder» med Jessie J – låtskrivere og produsenter (US #18)
  • 2013: «Tonight» med Jessica Sanchez – låtskrivere og produsenter
  • 2013: «Adventure of a Lifetime» med Coldplay – låtskrivere og produsenter (US #13, US Adult #1, US Dance #1, UK #7,NO #22)
  • 2014: «Truckers Hitch» med Ylvis – låtskrivere og produsenter (NO #10)
  • 2014: «Black Widow» med Iggy Azalea – låtskrivere og produsenter (US #3, US Dance #1, US R&B #1, US Rap #1, US Main #1, US Rhythmic #1, UK #4, UK R&B #1, Eur #7, NO #17)
  • 2014: «Body Language» med Kid Ink – låtskrivere og produsenter (US #72, US Rhythmic #6, UK #46)
  • 2014: «Break the Rules» med Charli XCX – låtskrivere og produsenter (US #91, US Main #27, UK #35, NO #34)
  • 2014: «All Hands on Deck» med Tinashe – låtskrivere og produsenter (US Rhythmic #11, UK #156)
  • 2014: «Worth It» med Fifth Harmony – låtskrivere og produsenter (US #12, US Main #4, UK #3, Eur #5)
  • 2014: «A Place with No Name» med Michael Jackson – produsenter
  • 2015: «Coming with You» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter (US Rhythmic #21, UK #14)
  • 2015: «Every Day's Like Christmas» med Kylie Minogue – låtskrivere
  • 2015: «Feel the Light» med Jennifer Lopez, fra filmen Home – låtskrivere og produsenter
  • 2015: «Dancing in the Dark» med Rihanna, fra filmen Home – låtskrivere og produsenter
  • 2015: «Same Old Love» med Selena Gomez – låtskrivere og produsenter (US #5, US Main #1, UK #81, NO #37)
  • 2015: «Touch» med Pia Mia – låtskrivere og produsenter (UK #47)
  • 2015: "A Head Full of Dreams" med Coldplay – produsenter (UK 173)
  • 2015: "Birds" med Coldplay – produsenter  (UK #156)
  • 2015: "Hymn for the Weekend" med Coldplay – produsenter (US #25, US Dance #3, US Rock #4, UK #6, NO 13)
  • 2015: "Adventure of a Lifetime" med Coldplay – produsenter (US Rock #8, UK #52, NO #23)
  • 2015: "Fun" med Coldplay – produsenter (US #13, US Adult #1, US Dance #1, US Rock #2, UK #7, NO #22)
  • 2015: "Up&Up" med Coldplay – produsenter (US Rock #28, UK #164)
  • 2016: «After the Afterparty» med Charli XCX – låtskrivere og produsenter (UK #29)
  • 2016: «All in My Head (Flex)» med Fifth Harmony – låtskrivere og produsenter (US #24, US Rhythmic #9, UK #24)
  • 2016: «Try Everything» med Shakira – låtskrivere og produsenter (US #63, UK #186)
  • 2017: «Body Talk» med Majid Jordan – låtskrivere og produsenter
  • 2017: «Issues» med Julia Michaels – låtskrivere og produsenter (US #11, US Main #4, UK #10, NO #3)
  • 2017: «No Vacancy» med OneRepublic – låtskrivere og produsenter
  • 2017: «OMG» med Camila Cabello – låtskrivere og produsenter (US #81, UK 67)
  • 2017: «Run Up» med Major Lazer – låtskrivere og produsenter (US #66, US Dance #9, UK #20, NO #27)
  • 2017: «Too Good at Goodbyes» med Sam Smith – låtskrivere og produsenter (US #4, UK #1, Eur #2, NO #5)
  • 2017: «Waterfall» Stargate med Pink og Sia – låtskrivere og produsenter (US Dance #7, UK #47, NO #30)
  • 2018: «Be Right Here» med Kungs – låtskrivere og produsenter (F #77)
  • 2018: «1Night» Stargate med PartyNextDoor, 21 Savage og Murda Beatz – låtskrivere og produsenter
  • 2018: «Faded Love» med Tinashe – låtskrivere og produsenter (US R&B #9)
  • 2018: «No Drama» med Tinashe – låtskrivere og produsenter (US R&B #22)
  • 2018: «Parallel Line» med Keith Urban – låtskrivere (US Country #25)
  • 2018: «Push Back» med Ne-Yo – låtskrivere og produsenter
  • 2018: «Folk er fake» Stargate med OnkelP og Unge Ferrari – låtskrivere og produsenter
  • 2019: «Better» med Khalid – låtskrivere og produsenter (US #8, US Rhythmic #1, UK #15, NO #9)
  • 2019: «Right Back» med Khalid – låtskrivere og produsenter
  • 2019: «Afterlife» med Hailee Steinfeld – låtskrivere og produsenter
  • 2019: «Blame It on Your Love» med Charli XCX – låtskrivere og produsenter (UK #70)
  • 2019: «Dream Glow» med Charli XCX – låtskrivere og produsenter
  • 2019: «Bounce Back» med Little Mix – låtskrivere og produsenter (UK #10)
  • 2019: «Kem kan eg ringe» med Kygo – låtskrivere (NO #3)
  • 2019: «Medicine» med Jennifer Lopez – låtskrivere og produsenter (US Dance #1)
  • 2020: «Dancing with a Stranger» med Sam Smith – låtskrivere og produsenter (US #7, US Adult #1, US Main #2, UK #3, NO #7)
  • 2020: «To Die For» med Sam Smith – låtskrivere og produsenter (US #46, UK #18)
  • 2020: «Everybody Farts» med Ylvis – produsenter

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b besøkt 24. november 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ https://www.nettavisen.no/na24/propaganda/stjernefall-for-stargate/2610574.html
  3. ^ Stone, Rolling; Stone, Rolling (27. desember 2011). «The Dance Music Producers of the Moment». Rolling Stone (engelsk). Besøkt 25. mars 2021. 
  4. ^ «How Europe took control of American pop». the Guardian (engelsk). 30. juli 2008. Besøkt 25. mars 2021. 
  5. ^ «2008 Ivor Novello awards: The winners» (engelsk). 22. mai 2008. Besøkt 25. mars 2021. 
  6. ^ «Stargate honoured at Ascaps». 
  7. ^ Kaufman, Gil. «Beyonce's 'Irreplaceable' Could Have Gone Country: Behind The Grammys». MTV News (engelsk). Besøkt 25. mars 2021. 
  8. ^ «EMI Publishing triumphs at Ascaps | News | Music Week». www.musicweek.com. Besøkt 25. mars 2021. 
  9. ^ «Ne-Yo». Billboard. Besøkt 25. mars 2021. 
  10. ^ Staff, MTV News. «Grammy 2009 Winners List». MTV News (engelsk). Besøkt 25. mars 2021. 
  11. ^ «Alexis Jordan: Alexis Jordan – review». the Guardian (engelsk). 24. februar 2011. Besøkt 25. mars 2021. 
  12. ^ «Interview: Stargate Talks Producing Wiz Khalifa’s “Black And Yellow” And “Roll Up”». Complex (engelsk). Besøkt 25. mars 2021. 
  13. ^ Napier, Jim (11. mai 2012). «Owl City Announces EP With BLINK 182’s Mark Hoppus Providing Vocals on “Dementia”». ScreenInvasion (engelsk). Arkivert fra originalen 5. august 2021. Besøkt 25. mars 2021. 
  14. ^ «Ylvis Super-Producer Admits ‘The Fox’ Is Unintentional EDM Parody». Spin. 18. oktober 2013. Besøkt 25. mars 2021. 
  15. ^ «P3.no Musikk » Folk er fake». p3.no. Arkivert fra originalen 10. april 2021. Besøkt 10. april 2021. 
  16. ^ «Låtanmeldelse: Stargate med Unge Ferrari og Onkl P: «Folk er fake»». www.vg.no. Besøkt 10. april 2021. 
  17. ^ Nordli, Sebastian (17. oktober 2018). «Stargate har solgt låtkatalogen – kan ha tjent opp mot en halv milliard». NRK. Besøkt 25. mars 2021. 
  18. ^ Sisario, Ben (6. mai 2007). «Wizards in the Studio, Anonymous on the Street». The New York Times (engelsk). ISSN 0362-4331. Besøkt 25. mars 2021. 
  19. ^ www.ascap.com https://www.ascap.com/press/2008/0410_popawards.aspx. Besøkt 25. mars 2021. 
  20. ^ M. L.S, Library Science. «Production Duo Stargate In Their Own Words». LiveAbout (engelsk). Besøkt 25. mars 2021. 
  21. ^ «The Singles Jukebox». Arkivert fra originalen 14. mars 2012. Besøkt 25. mars 2021. 
  22. ^ «norwegiancharts.com - Norwegian charts portal». norwegiancharts.com. Besøkt 25. mars 2021. 
  23. ^ «Stargate er Årets internasjonale suksess». ballade.no. 11. juni 2019. Besøkt 11. juni 2019. 
  24. ^ «Tungtvann nominert til Rockheim Hall of Fame». nrk.no. 14. mars 2023. Besøkt 27. august 2023. 
  25. ^ Sisario, Ben (20. september 2008). «Jay-Z Starts New Label». The New York Times (engelsk). ISSN 0362-4331. Besøkt 25. mars 2021. 
  26. ^ «Stargate songwriting team re-united at EMI Publishing | News | Music Week». www.musicweek.com. Besøkt 25. mars 2021. 
  27. ^ TILLER, LINE (13. oktober 2011). «- Mikkel er et geni». adressa.no. Arkivert fra originalen 28. juli 2021. Besøkt 25. mars 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]