Stadsbygd Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Stadsbygd idrettslag»)
Stadsbygd Idrettslag
LederKnut Einar Askjem
Idrettsgren(er)Allidrett, fotball, friidrett og skiidrett.
SponsorStadsbygd Sparebank, Bunnpris, ITAB, Rissa Kraftlag
HjemmebaneStadsbygd Stadion
Kapasitetca. 650
LandNorge

Stadsbygd Idrettslag (stiftet 11. februar 1912) er et fleridrettslag fra Stadsbygd i Trøndelag, med avdelinger innenfor fotball, friidrett, skiidrett og allidrett. Idrettslaget er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Trøndelag Idrettskrets og er medlem av Rissa Idrettsråd. Klubben er også medlem av særforbundene Norges Fotballforbund, Norges Skiforbund og Norges Friidrettsforbund, gjennom henholdsvis Trøndelag Fotballkrets, Sør-Trøndelag Skikrets og Sør-Trøndelag Friidrettskrets.

Anlegg[rediger | rediger kilde]

Klubben spiller sine hjemmekamper på kunstgressbanen Stadsbygd stadion, tidligere kalt Idrettsplassen. Der er også klubbens anlegg for friidrett, og dette er Rissa kommune sitt hovedanlegg for friidrett. I 2018 fikk idrettslaget på plass en oppgradering av friidrettsbanen med nytt tartan dekke. Ski-avdelingen har sitt anlegg på Granlund skistadion, der det er lysløyper, 4 hoppbakker og eget område for skileik. I nyere tid er det også kjørt spor sammenhengende fra Granlund opp til Vardheia.

Sponsorer[rediger | rediger kilde]

ITAB Industrier, Stadsbygd Sparebank, Rissa Kraftlag og Bunnpris Stadsbygd er hovedsponsorer til klubben.

Tillitsvalgte[rediger | rediger kilde]

Leder for idrettslaget pr 2020 er Knut Einar Askjem. Leder for fotballavdelinga er Frode Blåli, skiavdelingas leder er Gerald Eriksson og friidrettsavdelinga ledes av Magne Tung.

Utøvere[rediger | rediger kilde]

Stadsbygd Idrettslag har hatt følgende utøver som har hevdet seg på nasjonalt nivå:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]