Unibuss Tur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Sporveisbussenes turbiler»)
Unibuss Tur
Org.formAksjeselskap
Org.nummer986362177
BransjeKollektivtransport
MorselskapUnibuss
HovedkontorOslo
LandNorge
Nettstedwww.unibusstur.no

Unibuss Tur, tidligere Sporveisbussenes turbiler, er et turbusselskap i Unibuss-konsernet, med avdelinger i Oslo, Stokke og Lillehammer.

Selskapet ble etablert 1. januar 2006 under navnet Sporveisbussenes turbiler AS. Turbilvirksomheten var til da drevet som en virksomhet innenfor selskapet Sporveisbussene i Oslo siden OL på Lillehammer i 1994. Etableringen skjedde ved at datterselskapet Interbuss AS skiftet navn og alle turavdelingene ble samlet der.

Sporveisbussene kjøpte Pedersens buss i 2001. I 2002 endret en fargen på bussene fra røde til sølvgrå. I 2004 kjøpte selskapet Interbuss av Roger Weel, i 2005 Arctic Express Buss og Reisebyrå og i 2006 ble Tønsberg Bussreiser og Lundstad Buss AS på Dokka kjøpt. Samme år ble virksomheten organisert som et datterselskap av Sporveisbussene.

20. juni 2007 endret konsernet Sporveisbussene navnet på datterselskapene. Både det nye og det gamle navnet ble brukt i en overgangsfase. 1. januar 2009 ble konsernet omorganisert, slik at Sporveisbussene ble innfusjonert i Unibuss, som da ble konsernets nye morselskap. 1. mai samme år endret Sporveisbussenes turbiler AS navn til Unibuss Tur AS.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]