South Park (sesong 5)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er en oversikt over South Park-episoder i sesong 5:

It Hits The Fan[rediger | rediger kilde]

Når et TV-program, sender en episode med enkelte ufine ord usensurert, blir ordet populært over hele South Park. Men dette får etter hvert flere innbyggere il å dø av pesten. Guttene, med bistand fra Chef, forsøker å bryte denne forbannelsen.

Cripple Fight[rediger | rediger kilde]

Barna går lykkelig tilbake til skolen, men ingenting ligner normaliteten de en gang kjente; ikke lærerne deres, ikke klassen deres, ikke engang Wendy Testaburger. En morsom ny militant gruppe prøver å hindre barn i å vaksinere læreren sin. Mens de går på skolen med vaksiner, prøver Kyle Broflovski fortsatt å få vennene sine til å selge vaksinene til folk som vil betale for dem. Akkurat da blir de stoppet av Scott Malkinson, som nå er medlem av QAnons barnearm - Lil' Qties. De andre medlemmene av gruppen (Butters Stotch, Jimmy Valmer, Clyde Donovan, Annie Knitts, Millie Larsen, Bebe Stevens, Heidi Turner, Lola, Red McArthur, Adam Borque, Nate, DogPoo Petuski, Betsy, Ashley, Jason White, Kelly- Ann Barlow og Wendy Testaburger) kommer i posisjon og er flere enn guttene. Scott ber dem slutte med vaksinene og gå, men Kyle forteller ham at troen hans er veldig dum. Scott slår Stan Marsh og en kamp bryter ut. Kampene fortsetter. En mengde innbyggere strømmer til stedet for å få tak i vaksinene. Guttene tar vaksinene og løper, forfulgt av Lil' Qties. Hva vil Stan og Kyle gjøre når Lil' Qties blir med dem? Kan Stan og Kyle få vaksinene og rømme fra Lil' Qties og beseire Lil' Qties og bli kvitt alt rotet de laget eller Butters, Jimmy, Clyde, Annie, Millie, Bebe, Scott, Heidi, Lola, Red, Adam Can Nate, DogPoo, Betsy, Ashley, Jason, Kelly-Ann og Wendy blir kvitt dem først?

Super Best Friends[rediger | rediger kilde]

En ny kult kommer til South Park. Guttene blir utsatt for hjernevasking, bortsett fra Stan Marsh som forsøker å redde verden og ødelegge kulten.

Scott Tenorman Must Die[rediger | rediger kilde]

Eric Cartman kjøper kjønnshår av 8. klassingen Scott Tenorman, for 10 dollar. Men Cartman oppdager snart at han har blitt lurt, og vil ha tilbake pengene sine - men Scott vil ikke gi ham dem.

Terrance And Phillip: Behind The Blow[rediger | rediger kilde]

Guttene i South Park forsøker å gjenforene Terrance og Phillip, slik at de kan opptre sammen på Jordens dag.

Cartmanland[rediger | rediger kilde]

Cartman får 1 000 000 dollar i arv etter sin bestemor, og bestemmer seg for å kjøpe en fornøyelsespark der bare han kan komme inn. Samtidig utvikler Kyle utvikler en hemorroide, og han begynner å miste troen på sin religion.

Proper Condom Use[rediger | rediger kilde]

Barneskolen blir tvunget til å undervise alle elevene i seksualundervisning, for elever i stadig yngre alder. Men dette fører til konflikt mellom kjønnene, på grunn av inkompetente lærere og deres undervisning.

Towelie[rediger | rediger kilde]

For å få en videospillkonsoll tilbake må guttene i South Park ta med et spesielt håndkle til den amerikanske regjeringen, på grunn av en feide mellom paramilitære og utenomjordiske skapninger.

Osama Bin Laden Has Farty Pants[rediger | rediger kilde]

Guttene fra South Park reiser til Afghanistan for å returnere en geit som ble gitt til dem som gave. Men Stan og Kyle havner i konflikt mot en gruppe afghanske barn på grunn av USAs rykte i utlandet.

How To Eat With Your Butt[rediger | rediger kilde]

The Entity[rediger | rediger kilde]

Kyles fetter, en stereotypisk jødisk gutt som også heter Kyle, kommer for å bo sammen med dem i flere uker. I mellomtiden blir læreren Herbert Garrison irritert på flyplassens økende sikkerhet etter terror-angrepene 11. september 2001, fordi han mener alle sikkerhetstiltakene er fullstendig ineffektive og ubrukelige. Dette får Garrison til å finne på en ny metode for transport.

Here Comes The Neighbourhood[rediger | rediger kilde]

Token er lei av å bli ertet fordi familien hans er mye rikere enn resten av guttene på skolen, og på grunn av Eric Cartmans rasisme. Token forsøker derfor å tiltrekke seg flere velstående mørkhudede familier til South Park.

Kenny Dies[rediger | rediger kilde]

Kenny utvikler en alvorlig muskel-sykdom, og han blir innlagt på sykehus. Lenny tilbringer de siste øyeblikkene av livet sammen med de beste vennene sine før han dør. I mellomtiden forsøker Eric Cartman å selge aborterte foster fra en krasjet lastebil, fordi han ønsker å tjene mest mulig penger.

Butters Very Own Episode[rediger | rediger kilde]

Butters overlever et drapsforsøk begått av moren hans, etter at han oppdager en sjokkerende hemmelighet om faren sin. Butters må deretter forsøke å komme seg tilbake til South Park på egen hånd. I mellomtiden slutter Butters foreldre seg til blant andre OJ Simpson, for å lyve til politiet og journalister om hva som egentlig skjedde med sønnen deres.