Sorgen og gleden – H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits utvalgte salmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sorgen og gleden - H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits utvalgte salmer
FormatCD
Utgitt2008
Innspilt2008
SjangerSalmer
Lengde51:06
PlateselskapKirkelig Kulturverksted
Produsent(er)Erik Hillestad

Sorgen og gleden – H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits utvalgte salmer er et musikkalbum utgitt av Kirkelig Kulturverksted i februar 2008. Det ble innspilt i januar 2008 i Kulturkirken Jakob og utgitt med støtte fra Haakon Selvaags Stiftelse. Inntektene fra salget går til Kirkens Bymisjon. Albumet solgte til gull allerede første uke den var i butikkene. Kronprinsesse Mette-Marits salmevalg og omtale av de elleve salmene var begrunnelsen for at hun ble tildelt Petter Dass-prisen i desember samme år.[1] Albumet ble nominert til Spellemannprisen 2008 i åpen klasse.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Kronprinsesse Mette-Marit samarbeidet med Erik Hillestad om produksjonen og var selv til stede under opptakene. Bandet bestod av: Tord Gustavsen (piano, elpiano, melodika), Mats Eilertsen (kontrabass) og Rune Arnesen (trommer, perkusjon), mens ulike artister fremførte sangene.

Basert på albumet ble det i påsken 2008 sendt et timelangt program på NRK1 som viste gløtt fra produksjonen og opptak fra konserten som ble holdt da albumet ble lansert.

CD-ens omslag[rediger | rediger kilde]

Forsidebildet heter «Please Return» og er tatt av A.K Dolven. Dette bildet er, i motsetning til noen rykter, ikke av Kronprinsessen. Fotografiet av Kronprinsessen på baksiden av tekstheftet er tatt av Jo Michael. I det medfølgende omslagsheftet er realkommentarer til salmene og sangtekstene inkludert.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]