Slavepatruljer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Slavepatruljer (engelsk, slave patrols, kalt patrollers, pattyrollers eller paddy rollers av slavene) var i USA grupper på mellom tre og seks hvite menn som hadde oppsyn med disiplinen blant negerslavene. Slavepatruljene straffet rømte slaver og disiplinerte slaver gjennom blant annet å piske dem.

Slavepatruljene ble rekruttert fra alle sosiale lag i den hvite befolkningen. Patruljene hadde ansvar for å ha oppsyn med de rigide reglene som gjaldt for svarte mennesker som beveget seg utenfor plantasjene, og kunne forhøre alle svarte mennesker de støtte på og bruke disiplinærmidler som pisking. Dette begrenset bevegelsesfriheten for både slaver og frie svarte. Patruljene brøt også opp samlinger av svarte og gjennomførte vilkårlige ransakelser i slavekvarterene. Videre slo de ned opptøyer blant slaver.

Slaveeierne fryktet at offentlig ansamling av slaver ville gjøre det mulig for dem å selge eller stjele varer, og fryktet også muligheten for opptøyer. Sør-Carolina og Virginia rekrutterte slavepatruljer fra militæret. Slavepatruljer var utstyrt med våpen og pisk.