Skogbrukets Kursinstitutt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Skogbrukets Kursinstitutt (Skogkurs) er en norsk landsdekkende organisasjon som har til formål å formidle kompetanse og informasjon om skog- og naturbruk til skogeiere, næringsutøvere og skoleverk.

Skogkurs ble stiftet i 1958 etter initiativ av Det norske Skogselskap, og er organisert som en forening med 36 skogbruksorganisasjoner og -institusjoner som medlemmer. Olav Bjella (organisasjonssjef i Viken Skog SA) er styreleder og John Are Lindstad er administrerende direktør.

Skogkurs har ca. 25 fast ansatte og holder til i Mjøsbrygga i Brumunddal. I tillegg er det 35 deltidsansatte instruktører, som er lokalisert over hele landet.

Skogkurs utvikler og arrangerer kurs innen skogfaglige temaer og jakt- og viltforvaltning. Kursene har ulik varighet og omfang, og gjennomføres både som fysiske samlinger og som nettkurs. I tillegg til å utvikle og gjennomføre kurs og konferanser, utfører Skogkurs ulike konsulenttjenester og prosjektoppdrag innen- og utenlands.

Skogkursinstruktørene tilbyr kurs myntet på skogeiere, skogsarbeidere og skogsmaskinførere. Kursene gjennomføres lokalt, og ledes av lokale instruktører.

Skogkurs har også ansvaret for utvikling og drift av undervisningsprogrammet «Lære med skogen», som er et naturlæreprogram bygget opp som et tverrfaglig, pedagogisk hjelpemiddel. «Lære med skogen» tilbyr undervisningsopplegg fra barne- til ungdomstrinnet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]