Sjusjøen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Sjusjøen er et område i Ringsaker kommune i Hedmark. Sjusjøen ligger 850 moh., 20 km fra Lillehammer. Stedet er kjent som Norges største hytteområde. Sjusjøen er fra gammelt av kjent som et «snøhull», og vinteren er normalt lang og snørik.

Sjusjøen er et vintersportssted med særlig vekt på langrenn. Det er mange tusen hytter i området på og rundt Sjusjøen. Sjusjøen er omgitt av skogs- og fjellterreng. Det finnes også skisenter, hotell, butikker, puber og restauranter/kafèer. Om sommeren byr fjellområdene på et variert nett av stier i skog og fjell.

Historie[rediger | rediger kilde]

Sjusjøens historie strekker seg tilbake til siste halvpart av 1600-tallet da de første setrene begynte å utvikle seg. Man regner med at turismen tok til på slutten av 1800-tallet da dyktige budeier la grunnlaget for moderne turistdrift med servering av seterkost og etter hvert noen senger til utleie. Den tradisjonsrike setergrenda har gradvis utviklet seg til et moderne feriested, og i dag er Sjusjøen et av landets mest populære reisemål, med ca. 1500 kommersielle senger og over 4000 private hytter.[trenger referanse]