Simpson (Milton Keynes)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Simpson
Simpson Road, Simpson
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktMilton Keynes
Admin. grevskapEnhetlig myndighet
Seremon. grevskapBuckinghamshire
StatusLandsby (village)
Kart
Simpson
52°01′02″N 0°42′51″V

Simpson er en landsby som ble innlemmet i nybyen Milton Keynes i 1967. Den er lokalisert i den sørlige delen av byen, rett nord for Fenny Stratford, beliggende det seremonielle grevskapet Buckinghamshire, England.

Historie[rediger | rediger kilde]

Navnet er av angelsaksisk opprinnelse, og betyr «Sigewines gård». I Domesday Book (1086) er den nevnt som Siwiniestone.[1] Det hevdes at etternavnet Simpson har sitt opphav i denne landsbyen ved at det er sogn med dette navnet i hele Storbritannia, bortsett fra en grend (hamlet) kalt Simpson sognet Nolton and Roche i Wales.

På midten av 1800-tallet ble stedet av forfatteren James Joseph Sheahan beskrevet som «en av de mest stakkarslige av de mange miserable landsbyene i grevskapet» (History and Topography of Buckinghamshire, 1862).[1] På vinteren, da Sheahan kom dit, var veien til Simpson sperret av en 200 meter bred og en meter dyp oversvømt elv. Dette ble tatt hånd om i 1860-årene, da veien mellom Northampton og London ble hevet over en meter på stedet slik at den ikke lenger ble oversvømt hver vinter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b : Simpson», Victoria History of the Counties of England, A History of the County of Buckingham, 4 (1927), s. 458-462.