Simon Sebag Montefiore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Simon Sebag Montefiore
Simon Sebag Montefiore
Simon Sebag-Montefiore (2010)
Født 27. juni 1965
England London
Yrke Forfatter, historiker
Nasjonalitet Storbritannia Storbritannia
England England
Språk Engelsk
Sjanger Russisk historie, Midtøsten

Simon Jonathan Sebag Montefiore (født 27. juni 1965 i London) er en britisk forfatter og historiker av jødisk bakgrunn som er mest kjent for sine historiske verk om Russland og hans historiske biografi over Jerusalem.

Montefiore er spesialist på Russlands historie og utga i 2004 ei bok om en av 1900-tallets mektigste diktatorer kalt Stalin: den røde tsarens hoff. I 2007 kom boka Den unge Stalin[1]. Han er også kjent for den omfattende historisk boka, Prince of Princes: the Life of Potemkin (2000). Han tilbrakte mye av 1990-tallet til reise rundt om i det tidligere Sovjetunionen hvor han blant annet samlet informasjon til både artikler og sine historiske verker. Han har poengtert at boka om Josef Stalin i stor grad bygger på kilder i form av personlig brev og ikke så mye offentlige dokumenter fra statsarkivet.

For verket om Stalin mottok han British Book Awards-prisen: History Book of the Year for 2004. Han er utover sitt forfatterskap også fast kronikør i The Sunday Times, The Spectator og New York Times. Han er medlem av Royal Society of Literature, bor i London med sin hustru, romanforfatteren Santa Montefiore, og deres to barn.[2] Han svigerfar er den britisk-argentinske landeieren Charles Palmer-Tomkinson, hans bror er Hugh Sebag-Montefiore, og hans svigerinne er sosietetskvinnen Tara Palmer-Tomkinson.[3]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Sakprosa
Skjønnlitterære
  • Sashenka (2008)
  • My Affair with Stalin (2004)
  • King's Parade (1992)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Grimes, William: «The Dictator as a Young Poet-Thug», New York Times, 19. oktober 2007
  2. ^ «Simon Sebag Montefiore». Newsnight Review. BBC News. 18. juli 2008.
  3. ^ «History in the Making», Vanity Fair 22. januar 2008

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]