Shaman King

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Shaman King (japansk Shāman Kingu, シャーマンキング = Sjamankongen) er en japansk tegneserie, manga, som er gjort av Hiroyuki Takei. Den handler om en gutt som heter Yoh-Han på japansk, på andre språk ofte bare Yoh. Tegneserien finnes også som tegnefilm, anime. Tegneserien har kommet med 32 bind totalt og tegnefilmen har kommet med 64 episoder foruten tre spesialepisoder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Yoh er en sjaman som er kommet til Tokyo for å finne sin hovedsjel. Med mye besvær får han tak i den sterke samuraiånd, Amidamaru, som også kalles for «djevelen», eller Devil, for de som lest den engelske utgaven. Grunnen til at Amidamaru har fått navnet «djevelen» er for at han har nektet å slå ihjel sin beste venn. Yoh øver til sjamankampen i Tokyo som skal avgjøre hvem som er den neste sjamankongen.

For å kvalifisere seg til sjamankampen må Yoh slåss mot en av oppsynsvaktene, Silva. Han må få inn minst ett treff for å klare det. Etter det får han en «Orakelsøker». Den viser hvilke sjamaner som skal sloss med hvem, hvor og når. Yohs første motstander er en Anui ved navn HoroHoro. Anuiene bruker naturen og naturens skapninger som deres medium og oversjeler. Men naturen blir gjort til arbeidsplasser, skoger blir gjort til vedkubber, og Anuienes rike minsker og med det dyrelivet. Arten til oversjelen hans holder på å dø ut, og derfor er drømmen til HoroHoro å lage et landskap med bare natur, hvor alle skogsdyr kan leve. Yoh blir rørt av det HoroHoro forteller ham, og bestemmer seg for å gjøre HoroHoros drøm virkelig når han blir sjamankonge.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]