Serena (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Serena
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår
  • 13. oktober 2014 (2014-10-13) (London filmfestival)
  • 12. november 2014 (2014-11-12) (Frankrike)
  • 26. februar 2015 (2015-02-26) (USA)
Prod.land
  • USA
  • Frankrike
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSusanne Bier
Produsent
ManusforfatterChristopher Kyle
Basert påSerena 
av Ron Rash
MusikkJohan Soderovist
SjeffotografMorten Søborg
Klipp
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett25-30 millioner USD[1]
Prod.selskap
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Serena er en fransk-amerikansk dramafilm fra 2014.

Filmen er regissert av Susanne Bier, og har Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Satt til depresjonsæraen i 1930-årene. George Pemberton (Bradley Cooper) eier et tømmer-firma i Nord-Carolina. Han forelsker seg i Serena Shaw (Jennifer Lawrence) en ung kvinne med en trist fortid. De gifter seg, og Serena slutter seg til George ved firmaet hans. Men hun begynner snart å ta mer og mer kontroll. Georges forretningspartner Buchanan begynner å føle seg truet når Serena begynner å overskride sin autoritet. Partnerskapet med George forverres, og Buchanan inngår en avtale med den lokale lensmannen - som ønsker å kjøpe Georges område for å lage en park. George blir såret av Buchanans svik, men Serena overbeviser George om at Buchanan egentlig aldri var vennen hans.

George og Buchanan reiser alene på jakt, i forsøk på å finne en bjørn. Buchanan vurderer å drepe ham, men George skyter ham først og dreper ham. Campbell, Georges medarbeider blir vitne til drapet. Men han nekter for å ha sett noe ovenfor sheriff McDowell, og dødsfallet blir ansett som en ulykke. Etter å ha sett sin uekte sønn Jacob posere sammen med sin mor, Rachel, for å ta et fotografi, føler George seg ansvarlig for gutten og begynner å støtte Rachel økonomisk. Serena er fortsatt uvitende om dette, men anser Rachel og babyen som en trussel.

Senere må George og den gravide Serena haste til sykehus, etter at hun opplever kraftige blødninger og smerter. Hun aborterer barnet, og de får snart vite at Serena aldri mer kan føde barn. I det Serena og George er bortreist, finner Campbell informasjon i et pengeskap og han presenterer dette for sheriffen. Han forbereder seg på å vitne om at George har bestukket en senator, og at han skjøt Buchanan med vilje. Etter å ha oppdaget Campbell har tatt regnskapet deres, innser George og Serena hvor mye han kan ødelegge for dem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Etter at Jennifer Lawrence ble castet, syntes hun umiddelbart at hennes Silver Linings Playbook-kollega Bradley Cooper så riktig ut for den mannlige hovedrollen. Hun anbefalte ham derfor for regissøren og produsentene, og sendte en kopi av manuset til ham for å høre om han var interessert i å være med.
  • Prosjektet skulle opprinnelig regisseres av Darren Aronofsky med Angelina Jolie i hovedrollen, men de trakk seg senere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sneider, Jeff; Oldham, Stuart (8. mars 2012). «Rhys Ifans lands role in timber-epic ‘Serena’». Variety. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]