Sentralorganet for fleksibel læring i høgre utdanning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flere betydninger: Solstad Offshore (SOFF)

Sentralorganet for fleksibel læring i høgre utdanning (SOFF) var et forvaltningsorgan under Utdannings- og forskningsdepartementet i perioden 19902003. Fra 2004 er virksomheten videreført som del av Norgesuniversitetet.

Historie[rediger | rediger kilde]

SOFF ble opprettet i 1990, som et prosjekt for å følge opp Stortingsmelding nr. 43 (1988 – 89) «Mer kunnskap til flere». I 1994 ble det et permanent forvaltningsorgan med oppgave å stimulere tilbyderne av høgre utdanning til å utvikle mer fleksible og brukertilpassede utdanningsopplegg, gjennom tildeling av prosjektmidler, evaluering og informasjon.

SOFF var rådgivende for departementet i saker innenfor sitt arbeidsområde og forvaltet en årlig bevilgning fastsatt av Stortinget. SOFFs styre ble oppnevnt av departementet med fire medlemmer fra universiteter og høgskoler, en fra de frittstående fjernundervisningsinstitusjonene og to medlemmer oppnevnt etter forslag fra arbeidslivets organisasjoner.

SOFFs sekretariat besto av fem personer med en halv sekretærstilling i tillegg, og var lokalisert ved Universitetet i Tromsø. Jan Atle Toska var direktør for SOFF i hele perioden.

SOFFs ble 1. januar 2004 slått sammen med utdannings- og arbeidslivsorganisasjonens felles organisasjon Norgesuniversitetet, til et nytt statlig forvaltningsorgan med navn Norgesuniversitetet.

Dagens situasjon[rediger | rediger kilde]

Alle oppgavene til SOFF er videreført i Norgesuniversitetet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]