Senter for flerkulturelt og internasjonalt arbeid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Senter for flerkulturelt og internasjonalt arbeid (SEFIA) ved Høgskolen i Oslo var et utdannings- og forskningssenter etablert i 2000 «for å møte det økende behov for kunnskap om kulturelt mangfold, utviklingsspørsmål og globalisering». SEFIA var lokalisert i høyskolens hovedcampus på høyskolesenteret på Bislett og hadde i 2007 over 400 studenter. Senteret ble nedlagt og inkorporert i Avdeling for lærerutdanning fra 1. august 2007.

Senteret ga videreutdanning i faget flerkulturell forståelse og en bachelorgrad i utviklingsstudier. Dette var også senterets to faglige enheter. Senteret skulle videre drive utadrettet virksomhet og utføre forsknings- og utviklingsarbeid, inkludert oppdragsvirksomhet.

I en ekstern evaluering, framlagt i april 2006, anbefales en omorganisering av SEFIAs virksomhet fordi senteret ikke har vært forskningsmessig ambisiøst nok.[1] Etter høringer ved Høgskolens avdelinger og sentre vedtok HiOs styre i desember 2006 å nedlegge SEFIA. Utdanningene videreføres og blir lagt til en av Høgskolens andre avdelinger, mens det også avsettes midler til videreføring og fornyet forskning på det flerkulturelle området. Omorganiseringen skulle være gjennomført innen 1. august 2007. Fra denne dato opphørte SEFIAs eksistens som eget senter ved Høgskolen i Oslo.[2]

Overføringen av SEFIAs virksomhet til Avdeling for lærerutdanning førte til en omstrukturering også av denne avdelingen som fra våren 2008 fikk navnet Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier. I stor grad videreføres SEFIAs virksomhet, både utdanninger og oppdragsvirksomhet, innenfor studielederområdet "Internasjonale studier" ved avdelingen.

Ledelse[rediger | rediger kilde]

Senterets siste leder var Ingrid Maria Denk og studieleder var Lars Gule. SEFIAs siste styre satt fra 2003 til 2007 og ble ledet av dekan Per Øystein Staff.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 9. juni 2007. Besøkt 19. desember 2006. 
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 24. januar 2007. Besøkt 19. desember 2006. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]