Senter for Ibsen-studier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Senter for Ibsen-studier er et forsknings- og utdanningssenter tilknyttet Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Det har som formål å styrke forskning på Henrik Ibsen, både nasjonalt og internasjonalt. Senteret ble åpnet i 1993, etter et vedtak av Det akademiske kollegium ved Universitetet i Oslo i 1991.

De første årene holdt senteret til i biblioteksbygningen i Drammensveien. Fra 2000 til 2010 holdt senteret til i Observatoriet ved Solli plass, men flyttet til Blindern i januar 2010. Fra og med 2010 er senteret organisatorisk underlagt Institutt for lingvistiske og nordiske studier.

Studier[rediger | rediger kilde]

Dokumentasjon og formidling er sentrale sider ved senterets oppdrag. Senteret tilbyr et toårig masterstudium i Ibsen-studier, samt flere kurs på bachelornivå.

Senteret har siden 2007 hatt som målsetting å arrangere en internasjonal Ibsen-forelesning hver høst, kalt The Annual Ibsen Lecture.

Digitale ressurser[rediger | rediger kilde]

Det virtuelle Ibsen-senteret tilbyr forskjellige online-ressurser, inkludert IbsenStage, en event-basert, relasjonsdatabase med historikken til iscenesettelser av Ibsens skuespill rundt om i verden. Andre digitale ressurser er Ibsens verk på originalspråk og i oversettelse, Den internasjonale Ibsen-bibliografien og et arkiv med Ibsen-relaterte tekster, bilder og lydopptak.

Det internasjonale tidsskriftet Ibsen Studies er utgitt av Taylor & Francis på vegne av Senter for Ibsen-studier.

Senterets ledere har vært[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]