Senter for fornybar energi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Senter for Fornybar Energi»)

Senter for fornybar energi (SFFE) var et virtuelt senter som ble eid av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), SINTEF, Institutt for energiteknikk (IFE) og Universitetet i Oslo (UiO).

SFFE ble etablert i 2004 og var først et samlende organ for SINTEF og NTNU. IFE og UiO ble medeiere i henholdsvis 2005 og 2011. Målet til SFFE var å øke kvalitet, effektivitet og omfang av undervisning, forskning, utvikling og innovasjon innen fornybar energi i Norge. SFFE jobbet for å koordinere kompetanse, forskning og utdanning ved eierinstitusjonene.[1] Nettverket internt i eierinstitusjonene omfattet over 400 vitenskapelige ansatte (inkludert doktorgradsstudenter) innen fornybar energi i 2010.

Leder av senteret var Gabriella Tranell (førsteamanuensis ved Institutt for materialteknologi ved NTNU).[2]

SFFEs eiere representerte til sammen Norges største ressurs på forskning på fornybar energi, og hadde aktiviteter innen blant annet bølgeenergi, småskala vannkraft, vindenergi, solenergi, biomasse, avfallsenergi, hydrogenteknologi, saltkraft og varmepumper. Senteret fremmet kunnskapsutvikling, implementering og utnyttelse av fornybare energikilder og energiteknologier.[1]

SFFE avsluttet sin virkeperiode i 2015.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «SFFEs nettsider». Arkivert fra originalen 13. februar 2009. Besøkt 31. oktober 2008. 
  2. ^ Årsrapport 2010, Senter for fornybar energi

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]