Selsdon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Selsdon
Selsdon Park Hotel
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktCroydon
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i Ytre London
PostnummerCR2
PostkodeCR2
Kart
Selsdon
51°20′43″N 0°03′13″V

Selsdon er et område i distriktet Croydon i sørlige London. Stedet ble utviklet i mellomkrigstiden, og er kjent for sine mange art deco-hus. Det er også kjent for Selsdon Park Hotel, som var møtested for den konservative skyggekabinettet som på 1970-tallet vedtok partimanifestet for den forestående valget. Labours partiformann Harold Wilson kom med betegnelsen «Selsdon Man» for å beskrive strategien for det frie marked som de konservative ble enighet om,[1] og Selsdon Group ble senere opprettet innenfor det konservative partiet for fremme denne politikken.[2]

I henhold til folketellingen i 2011 har stedet en befolkning på 11 719 personer.[3]

Hele området tilhørte tidligere Selsdon Park Estate, som var et jaktområde. Mot slutten av 1920-årene ble eiendommen delt opp i mindre biter, og man begynte å utvikle området. Etter en rask utvikling oppstod frykt for fortetting, og det ble opprettet en komité for å sikre at et område ble omkring 800 dekar satt av som et natur- og fuglereservat, Selsdon Wood. Dette ble åpnet for allmennheten i 1936, og senere gitt til National Trust. Reservatet har fem store enger, skog og gamle hekker, med et godt bevart historisk landskap.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Selsdon Man@Everything2.com
  2. ^ «About Us», The Selsdon Group
  3. ^ «Croydon Ward population 2011» Arkivert 21. oktober 2016 hos Wayback Machine., Neighbourhood Statistics. Office for National Statistics.