Hydro Extruded Solutions

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Sapa AB»)
Hydro Extruded Solutions
Org.formAksjeselskap
Org.nummer899286952
BransjeAluminium
Etablert1963
MorselskapOrkla ASA (–2017)
Norsk Hydro
DatterselskapSapa AB
HovedkontorOslo[1]
Oslo[2]
LandNorge
Produkt(er)byggemateriale
Nettstedhydroextrusions.com (en)

Hydro Extruded Solutions, inntil 2017 Sapa, er et forretningsområde i det norske aluminiumselskapet Hydro Aluminium, med markedsandeler i Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Asia. Hydro Extruded Solutions utvikler og produserer aluminiumprofiler, profilbaserte byggesystemer og aluminiumrør for bruk i varmevekslere i biler og til andre industrielle anvendelser. Profilene er som regel halvfabrikata, men kan også være systemløsninger eller ferdige produkter.

Hydro Extruded Solutions er organisert i fire forretningsenheter: Extrusion Europe, Extrusion North America, Building Systems og Precision Tubing. Forretningsområdet leverer bearbeidede aluminiumsprofiler til kunder i de fleste bransjer.

Hydro Extruded Solutions har 22 400 ansatte i over 40 land. Hovedkontoret er i Oslo. Omsetningen i 2016 var 53,4 milliarder norske kroner.[3] I Norge har Hydro Extruded Solutions et salgskontor på Kjeller og profilproduksjon på Magnor.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ GRID-ID grid.437873.c[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Hydros og Orklas samarbeidsselskap Sapa er etablert Arkivert 6. mars 2014 hos Wayback Machine.. www.hydro.com (2. september 2013)
  4. ^ Prosjekt: Spar én milliard. dn.no (8. februar 2015)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]