Sandnes Idrettslag (Sør-Varanger)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Sandnes Idrettslag (Finnmark)»)
Sandnes IL
Sandnes Idrettslag
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneSandnes stadion
LigaKun aldersbestemte klasser
LandNorge
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Sandnes Idrettslag (stiftet 1920) har sin base i bygda Sandnes mellom Hesseng og Bjørnevatn i Sør-Varanger kommune i Finnmark. Klubben har aktive grupper innen fotball, orientering, friidrett, langrenn, skihopping og alpint. Det meste av aktiviteten foregår i Sandnes Idrettspark som er Sør-Varangers største anlegg for vinteridrett.

Langrenn[rediger | rediger kilde]

Idrettslaget har en aktiv langrennsgruppe for utøvere i alle eldre. Den mest kjente utøveren med bakgrunn i Sandnes IL er Krister Sørgård som konkurrerte for SIL i ungdomsåra. Klubben eier og vedlikeholder et av de flotteste skianleggene i Finnmark med et stort nett med langrennsløyper. Langrennsarenaen fikk i 2013 FIS-godkjenning og kan dermed brukes til alle typer internasjonale renn.

Alpint[rediger | rediger kilde]

Sandnes Alpinklubb ble stiftet i 1974 og aktiviteten var høy til langt ut på 80-tallet. Deretter lå alpinklubbens aktivitet nede i mange år. Da Sandnes alpinsenter kom i drift fra desember 2002, hadde idrettslaget ansvar for driften.

Fotball[rediger | rediger kilde]

Klubbens fotballag spilte i 2. divisjon (da nivå 2, hvor Finnmark hadde egen avdeling) i 1972. I dag har idrettslaget aktivitet bare i de yngste årsklassene. Klubben eier Kirkenes nærområdes eneste fotballbane med naturgress.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]