Sanctus Omega Broderskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sanctus Omega Broderskab
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer890384692
Stiftet21. november 1919[1]
LandNorge
Nettstedwww.omega.ntnu.no

Sanctus Omega Broderskap er en linjeforening for studenter på studieprogrammene elektronisk systemdesign og innovasjon og kybernetikk og robotikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).[2]

Historie[rediger | rediger kilde]

Sct. Omega Broderskab ble offisielt stiftet 21. november 1919 på daværende NTH (i dag NTNU Gløshaugen) av et kull elektrostudenter.[3] Til å begynne med var det en eksklusiv klubb forbeholdt 3. og 4. årskurs,[4] og for å bli tatt opp måtte man sende inn en fyldig søknad.

Fra starten av var Sct. Omega Broderskab forbeholdt mannlige medlemmer, men i 1943 ble første kvinne tatt opp i linjeforeningen. Siden har jenteandelen stort sett gått oppover, og i dag engasjerer mange jenter seg i det sosiale livet i foreningen.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Sanctus Omega er ordenens øverste beskytter. Under står de Sechs Store, som er Sanctus Omegas stedfortredere. Ansvaret for linjeforeningens daglige drift innehar Hovedstyrets seks medlemmer.

Nye medlemmer tatt opp fra første klasse på sivilingeniør-linjene for elektronikk og kybernetikk. Foreningen er delt inn i en flere komitéer som har egne ansvarsområder innad i linjeforeningen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ data.brreg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Sct Omga Broderskap (udatert). «Sct Omega Borderskap hjemmeside». Besøkt 22.08.2019. «Sct. Omega Broderskaps mål er å skape et fargerikt sosialt liv for studenter ved studiene for Elektronisk Systemdesign og Innovasjon, og Kybernetikk og Robotikk.» 
  3. ^ Dervik 1960, s. 309.
  4. ^ Dervik 1960, s. 310.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]