Samorost

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Samorost
UtviklerAmanta Design
SkaperAmanta Design og Jakub Dvorský
KunstnerJakub Dvorský
Første spillSamorost
Nyeste spillSamorost 3
PlattformLinux
Microsoft Windows
macOS
Utgivelse2003
SjangerEventyr, hjernetrim
AldersgrenseTilatt for alle
Nettsted- Amanita design's nettside
Del av serien 3 spill
Samorost 2

Samorost er et eventyrspill og hjernetrimspill som er utviklet av Amanita Design. Det første spillet i Samorost-serien ble utgitt i 2003 på Amanita Designs nettside og er gratis å spille. Til sammen er det tre spill i serien. Samorost ble lagd av Jakub Dvorský mens han var student på kunstakademiet i Praha, innenfor arkitektur og design, avdelingen i grafisk design og visuell kommunikasjon i 2003. Spillet har en surrealistisk grafikk som fikk det til å skille seg ut fra andre spill. Spillet ble nominert for Webby Award prisen i 2004 og Top Talent prisen i 2003.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen er en karakter som er kledd i en hvit drakt og hette med lang dusk. Dvorsky kaller karakteren for en gnom.

Spillet går ut på å gå fra sted til sted og løse oppgaver ved å klikke på ulike objekter. Spillet har ingen dialog eller ting-oppbevaring (inventory), men det er allikevel en historie i spillet.

Handling[rediger | rediger kilde]

I eneren må karakteren greie å stoppe en kollisjon mellom sin egen planet og en annen planet.

I Samorost 2 er det to romvesener som kidnapper hunden til karakteren. Spilleren må så dra på en lang reise i romskipet sitt og stoppe på ulike steder. Der skal spilleren løse ulike hjernetrimoppgaver for å komme seg videre til målet som er å finne romvesenenes hjem for å befri hunden.

I Samorost 3 benytter gnomen en magisk fløyte til å reise mellom ulike verdener i universet på leting etter dets mystiske opprinnelse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]