Sam Winchester

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Samuel «Sam» Winchester er fiktiv person i fjernsynsserien Supernatural som spilles av Jared Padalecki.

Sam Winchester er sønn av Mary og John Winchester og bror til Dean Winchester. I motsetning til sin bror, Dean, er Sam mer av den rolige typen, og er ikke like røff som Dean.

Da Sam var 6 måneder gammel skjedde en tragedie hos familien Winchester. Faren, John, sa god natt til Sam da han så blod dryppe ned fra taket og på munnen til Sam. Han så opp i taket, og der hang hans kone Mary før hun tok fyr. Mens John desperat prøvde å redde Mary ba han Dean ta med seg Sam og løpe ut. Mens Dean fikk med seg Sam ut, prøvde da faren å redde moren. Men like etter kom faren, som ikke klarte å gjøre noe for Mary, også ut av huset som brente til grunne. Etter et besøk hos en spåkone i Kansas finner John ut at det var en demon som drepte Mary, og han starter en desperat jakt på den for å drepe den. Han lærer opp Sam og Dean til å forsvare seg selv mot demoner og alt annet av det overnaturlige.

Etter noen år er Sam lei, og vil leve et normalt liv. Han går på det berømte Stanford Universitetet og bor med kjæresten sin Jessica. En dag kommer Dean på besøk for å fortelle at faren deres ikke er kommet hjem fra jakt. Sam blir med han for å lete etter faren, men finner ham ikke. Han drar hjem til Jessica, men da ser han at hun har fått samme skjebne som moren, hun brenner i taket. Da bestemmer også Sam seg for å begi seg ut på jakten etter den guløyde demonen, og dette blir hans livs største jobb.