SaGa Frontier 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Saga Frontier 2»)
SaGa Frontier 2
UtviklerSquare
UtgiverPlayStation
INT Square
JP Square
NA SCE America
EU SCE Europe
RegissørAkitoshi Kawazu
KomponistMasashi Hamauzu
PlattformPlayStation, Windows
Utgivelse1. april 1999
SjangerKonsollrollespill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI: 16+
ELSPA: 11+
ESRB: T (Teen) (13+)
OFLC: G8+
USK: 12+
Format3 CD-ROM (PlayStation)
4 CD-ROM (Windows)
Nettstedwww.jp.square-enix.com/game/detail/sf2/
Del av serien SaGa

SaGa Frontier 2 (サガ フロンティア 2, Saga Furontia Tsū?) er et rollespill utviklet av Square. (Nå Square Enix) Spillet var en av de siste RPGene fra Square som ble utgitt på PlayStation. Selv om det er en oppfølger har det ingen historiemessig tilknytting til Saga Frontier.

Det ble utgitt 22. mars 2000 i Europa. Spillet er kjent for å bruke vanlige 2D håndtegnet vannmaling grafikk istedenfor teknisk GDI bakgrunner sånn som Final Fantasy VII

Handling[rediger | rediger kilde]

Saga Frontier 2 har to forskjellige historier som flere ganger krysser hverandre. I tillegg er spillet bygget opp kapittelmessig og ikke flytende, slik at man kan både hoppe i tid og sted utover historien og gå glipp av viktige plotelementer. Den ene historien handler om Gustave XIII av Finney. En ung gutt som er tronarving til et mektig rike. Men som blir landsforvist sammen med moren da livskraften som kongefamillien må ha ikke går gjennom hans blod. Den andre historien handler om en ung gutt ved navn Wil Knights som drar fra sin onkel for å finne ut hva som skjedde med foreldrene hans. Historien går gjennom tre generasjoner, så du vil kontrollere ett titalls karakter gjennom hele spillet.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Spillet solgte 675 000 eksemplarer[1] og har flere ganger blitt utgitt på platinasamling til PSX.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Magic Box - 1999 Top 100 Best Selling Japanese Console Games». The-MagicBox.com. Arkivert fra originalen 1. august 2012. Besøkt 13. desember 2008.