SPI Välfärden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
SPI Välfärden
LandSverige
Grunnlagt1987
Antall medlemmer5,000 (2006)
Nettstedspi-valfarden.se (sv)

SPI Välfärden, tidligere SPI – Sveriges pensionärers intresseparti er et svensk politisk parti som ble stiftet i Malmö i 1987, og som retter seg mot pensjonister og funksjonshemmede. I mai 2013 endret de navn til det nåværende og henvender seg til alle aldersgrupper.

Partiet betegner seg selv som «tverrpolitisk».

Ved valget i 2006 kom partiet inn i landstinget i Halland. I de 11 kommunene hvor SPI var representert samarbeidet de med de borgerlige partiene og utgjort majoriteten. Dette var kommunene Halmstad, Haninge, Höör, Lomma, Mjölby, Motala, Rättvik, Sjöbo, Varberg, Ängelholm og Örkelljunga.

Ved valget i 2010 oppnådde partiet mandat i 18 kommuner, falt ut av landstinget i Halland og ble fortsatt ikke representert i Riksdagen.

Ved valget i 2014 ble oppslutningen halvert. Partiet oppnådde mandat i de ti kommunene Halmstad, Varberg, Söderhamn, Laholm, Hörby, Karlskoga, Nybro, Staffanstorp, Tomelilla og Hylte.

I desember 2017 ble partiets framtid beskrevet som usikker på partiets hjemmeside. Ved valget i 2018 stilte ikke partiet lister på riksnivå. I kommunevalget fikk de tre mandater i Hörby kommune.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]