Søndag Søndag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Søndag Søndag var en ukeavis som utkom søndager samt på enkelte bevegelige helligdager. Avisen ble lagt ned i juni 2006 etter en konkurs.

Utgivelsessted var Drammen, men avisen ble distribuert til hele landet. Opplaget i 2004 var ifølge Medieregistret 14 950 eksemplarer. Eier og tidligere redaktør ved nedleggelsen var Nils Olav Fardal Bruteig, mens ansvarlig redaktør var Ole Jacob Johansen.

Søndag Søndag ble startet i 1984 som en gratis, budlevert avis i Nedre Eiker, Drammen, Svelvik, Sande, Røyken, Hurum og Asker. I november 1985 gikk den over til å bli en løssalgsavis for Oslo- og Drammensområdet, i den første tiden annenhver søndag.

Søndag Søndag ble i 2002 anmeldt for brudd på hallikparagrafen ved å tillate prostituerte å annonsere sine tjenester. I 2004 ble avisen dømt for dette i Oslo tingrett, men senere samme år opphevet Borgarting lagmannsrett denne dommen.

Søndag Søndag ble etablert av den tidligere eieren av Morgenbladet, Hroar Hansen. I 1993 solgte han Morgenbladet til Truls Lie. Hansen påstår å ha eierrettighetene til avisens tittel og har gått til rettssak mot Radio Norge som har et radioprogram med samme navn.[1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]