Ryszard Przecicki

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ryszard Przecicki
FødtRyszard Przecicki
10. des. 1934Rediger på Wikidata
Gdańsk
Død28. apr. 2009[1]Rediger på Wikidata (74 år)
Kew
BeskjeftigelseForretningsdrivende, idrettsleder Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity High School
Shepparton High School
BarnAnthony Pratt
NasjonalitetPolen
Australia
UtmerkelserCompanion av Order of Australia (19982008)
Offiser av Order of Australia (19851998)

Ryszard Przecicki (født 10. desember 1934 i Gdańsk, Polen, død 28. april 2009) var en australsk forretningsmann.

Pratt hadde polsk-jødiske foreldre. Hans familie emigrerte fra Polen i 1938 og bosatte seg i Victoria i Australia. I Australia skiftet han navn til Richard Pratt. Han begynte ved Universitetet i Melbourne i 1953. leder av det privateide selskapet Visy Industries, og han var en ledende skikkelse i Melbourne. I året før sin død ble Pratt rangert som Australias fjerde rikeste person, med en personlig formue verdsatt til 5480 millioner australske dollar.[trenger referanse]

Etter at hans far døde i februar 1969 overtok Pratt sin fars virksomhet, som da hadde flere hundre ansatte og en årlig omsetning på fem millioner.[trenger referanse] Gjennom Pratt Foundation er Pratt-familien blant Australias ledende filantroper og har donert opp til 10 millioner dollar hvert år.[trenger referanse] Pratt har også donert betydelige midler til store politiske partier.[trenger referanse] Den 8. februar 2007 ble Pratt utnevnt til president i Carlton Football Club.

Pratt ble utnevnt til offiser av Order of Australia i 1985, og kommandør av Order of Australia, Australias høyeste utmerkelse, i 1998. Hans kone, Jeanne, er også en mottaker av denne utmerkelsen. Richard Pratt var gift med Jeanne Pratt i nesten 50 år. Etter suksessen med selskapet Visy Industries, nøt ekteparet en overdådig livsstil, med et privat jetfly og et utvalg av leiligheter i forskjellige land, inkludert en penthouse i New York City og en historisk herregård i en forstad i Melbourne.[trenger referanse] Ekteparet hadde tre barn, Anthony, Heloise og Fiona.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.abc.net.au[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]