RIO

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
RIO
Offisiell logo brukt siden 2016
Offisielt navnRIO – en landsdekkende brukerorganisasjon på rusfeltet
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer983096077
Stiftet30. mai 1996
LandNorge
HovedkontorOslo
Adm.dir.Kenneth Arctander (2020)[1]
Nettstedrio.no (no)

RIO – en landsdekkende brukerorganisasjon på rusfeltet[a] er en norsk interesseorganisasjon.

Organisasjonen er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig og bidrar med fag- og brukerkunnskap inn mot kommune, rusbehandling og spesialisthelsetjeneste.[2] Formålet er å påvirke fagfolk, byråkrater og politikere slik at personer med rusmiddelavhengighet kan få tilrettelagt veien tilbake til samfunnet gjennom et variert behandlingstilbud og en individuell tilrettelagt integreringsprosess.[3][4]

RIO er den største brukerorganisasjonen innenfor rusfeltet (per 2020) og har frivillige over hele landet.[5] Deres virksomhet er finansiert av medlemskontingent, offentlige og private tildelinger.[6]

Formålsparagraf[rediger | rediger kilde]

«Vårt formål er å bidra med fag- og brukerkunnskap på rusfeltet sånn at personer med rusutfordringer får den hjelpen de trenger når de tenger den.»[7]

Historikk[rediger | rediger kilde]

Organisasjonen ble stiftet den 30. mai 1996 under navnet RIO – Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon.

Kenneth Arctander begynte i 2013 i RIO, og ble utnevnt som daglig leder i desember 2019; han tiltrådte stillingen den 1. februar 2020.[8][9]

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

Type nummerering
  1. ^ RIOs internasjonale navn er RIO – a Norwegian users’ association in the field of alcohol and drugs.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://rio.no/kenneth-arctander-johansen-ny-daglig-leder-i-rio/.
  2. ^ «RIO – en landsdekkende brukerorganisasjon på rusfeltet». Oslo kommune (norsk). 26. oktober 2021. Besøkt 1. august 2022. «RIO er en brukerorganisasjon på rusfeltet, som bidrar med fag- og brukerkunnskap inn mot kommune, rusbehandling og spesialisthelsetjeneste.» 
  3. ^ Garvik, Olav (16. mars 2020). «Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon». Store norske leksikon (norsk). Besøkt 26. september 2021. «Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon, RIO, er en landsdekkende brukerorganisasjon som ble stiftet i 1996. Organisasjonens formål er å påvirke rusfeltet slik at rusmisbrukere kan få tilrettelagt veien tilbake til samfunnet gjennom et variert behandlingstilbud og en individuell tilrettelagt integreringsprosess.» 
  4. ^ «RIO Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon». Frivillighet Norge (norsk). Besøkt 26. september 2021. «RIO Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon er en landsdekkende brukerorganisasjon som ble stiftet i 1996. Deres formål er å påvirke fagfolk, byråkrater og politikere slik at personer med rusproblemer får tilrettelagt veien til et aktivt og konstruktivt liv som er ikke er dominert av rusproblemer.» 
  5. ^ Garvik, Olav (16. mars 2020). «Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon». Store norske leksikon (norsk). Besøkt 1. august 2022. «Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon har frivillige over hele landet, og er den største brukerorganisasjonen på rusfeltet.» 
  6. ^ «Vedtekter». RIO (norsk). 28. januar 2016. Besøkt 1. august 2022. «Organisasjonens virksomhet finansieres med medlemskontingent, offentlige og private tildelinger, så lenge dette ikke endrer RIOs uavhengighet eller strider med organisasjonens formål.» 
  7. ^ «Om oss». RIO (norsk). 28. januar 2016. Besøkt 1. august 2022. «RIO er en landsdekkende brukerorganisasjon som ble stiftet i 1996. Vårt formål er å bidra med fag- og brukerkunnskap på rusfeltet sånn at personer med rusutfordringer får den hjelpen de trenger når de tenger den.» 
  8. ^ «Kenneth Arctander Johansen ny daglig leder i RIO». RIO (norsk). 3. desember 2019. Besøkt 1. august 2022. «Kenneth har jobbet i RIO siden 2013, har brukererfaring, er faglig sterk, og har god erfaring med politisk påvirkning på rusfeltet. Styret er svært fornøyd med at Kenneth tar utfordringen med å jobbe for at RIO skal være en brukerorganisasjon som får gjennomslag for viktige saker, og som har et godt omdømme. Kenneth tiltrer stillingen som daglig leder den 1. februar.» 
  9. ^ Garvik, Olav (16. mars 2020). «Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon». Store norske leksikon (norsk). Besøkt 1. august 2022. «Organisasjonen har 15 ansatte (2020). Daglig leder er Kenneth Johansen.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]