Rudolf Simek

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rudolf Simek
Født21. feb. 1954[1][2]Rediger på Wikidata (70 år)
Eisenstadt[3]
BeskjeftigelseGermanist, bibliotekar, middelalderhistoriker, universitetslærer, middelalderhistoriker, Scandinavian studies scholar Rediger på Wikidata
NasjonalitetØsterrike[4]

Rudolf Simek (født 21. februar 1954 i Eisenstadt, Burgenland) er en østerriksk filolog og forsker i germanistikk.

Simek studerte germansk litteratur, filosofi og katolsk teologi ved Universitetet i Wien. Deretter ble han bibliotekar og foreleser der. Han har underviste blant annet ved universitetene i Edinburgh, Tromsø og Sydney. Siden 1995 har han vært professor i germanske studier ved Universitetet i Bonn. Rudolf Simek er sjefredaktør av Studia Medievalia Septentrionalia. Han har i forlengelsen av germanske studier også gjort seg bemerket med oversettelser av norrøn middelalderlitteratur og studier i norrøn mytologi.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Rudolf Simek har oversatt til tysk fem bind med norrøne sagaer. Han har skrevet tallrike artikler for tidsskrifter og et antall bøker om historien til germanske folk, vikingtiden og germansk mytologi. Som forfatter av et større språk som tysk blir Simek oftere oversatt til andre språk enn tilsvarende forfattere på mindre språk som eksempelvis de nordiske. Blant de mer betydningsfulle av hans utgivelser er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 120014386, besøkt 15. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ chroniknet.de[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 11. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.islit.is[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]