Roy Evans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Roy Evans
Født4. okt. 1948Rediger på Wikidata (75 år)
Bootle
BeskjeftigelseFotballspiller, fotballtrener Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia

Roy Quintin Echlin Evans (født 4. oktober 1948 i Bootle i Liverpool) er en tidligere engelsk fotballspiller, trener og manager for Liverpool FC.

Han fikk sin debut som spiller for Liverpool i ligaen 4. mars 1970 mot Sheffield Wednesday, en kamp Liverpool vant 3-0, men karrieren på banen begrenset seg til kun 11 kamper i årene fra 1970 til 1974.

I 1974 kom den overraskende meldingen om at Bill Shankly la opp som manager i klubben. Bob Paisley tok over ansvaret og tilbød Evans, som da var 25 år, kontrakt som trener for reservene. Under hans ledelse vant reservelaget 7 titler i Central league.

Da Joe Fagan tok over som manager for Liverpool, ble Evans forfremmet til førstelagstrener. Han fortsatte i samme stilling under Kenny Dalglish.

Graeme Souness som tok over som manager etter Kenny Dalglish, ble en stor skuffelse for klubben. Liverpool opplevde en nedgangsperiode etter glansdagene på 1970- og 1980-tallet. Dermed tok Evans over som manager i klubben i 1994. Under hans ledelse vant klubben Ligacupen i 1994, og kom til finalen i FA-cupen i 1995. Han hadde en vanskelig oppgave med å reise skuta etter Souness, og det ble aldri de store pokalene. I 1998-99 ble Gerard Houllier utpekt som sidestilt manager sammen med Evans. Styret mente at de gamle trenermetodene måtte blandes med de moderne.

I november trakk Evans seg fra partnerskapet, og sa opp sin stilling som manager i klubben.

Han prøvde seg som sportslig leder i Swindon Town i en seksmånders periode i 2001. Dette det ble ingen suksess, og han sluttet der.

I 2004 ble han utnevnt som assistentmanager på det walisiske landslaget.

Karriere som spiller[rediger | rediger kilde]

Klubb Kamper Mål Periode
Englands flagg Liverpool 11 1970 –1974

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]