Rovdyr (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rovdyr
Generell informasjon
Utgivelsesår11. januar 2008
Prod.landNorges flagg Norsk
Lengde78 min.
SpråkNorsk
Aldersgrense18 år (Norge)
Bak kamera
RegiPatrik Syversen
ProdusentTorleif Hauge
ManusforfatterNini Bull Robsahm
Patrik Syversen
MusikkSimon Boswell
SjeffotografHåvard Byrkjeland
KlippVeslemøy Blokhus Langvik
Foran kamera
MedvirkendeHenriette Bruusgaard
Lasse Valdal
Nini Bull Robsahm
Jørn-Bjørn Fuller-Gee
Annen informasjon
FilmformatCinemascope
Prod.selskapFender Film
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Rovdyr er en norsk skrekkfilm fra 2008. Handlingen er lagt til 1974 og omhandler fire ungdommer som skal tilbringe en langhelg i skogen. De fire får i forhold til lokalbefolkningen på en avsidesliggende veikro, og på vei bort fra kroen plukker de opp en kvinnelig haiker. Hun virker stresset, og kort tid etter at de stopper bilen blir de slått bevisstløse og våkner opp i skogen. Det blir åpenbart for dem at de skal jaktes på.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sommeren 1974. Fire unge mennesker; Camilla, hennes kjæreste Roger og de to søsknene Mia og Jørgen er på vei til en avslappende langhelg i skogen. De befinner seg i ødemarken. Bilturen er lang, og gnisninger mellom de fire bobler til overflaten.

Under et stopp på en avsidesliggende veikro kommer de fire på kant med noen av de lokale. Gjengen plukker opp en ukjent haiker på vei bort fra kroa. De har ikke vært lenge på veien før haikeren vil stoppe bilen. Hun virker skremt. Det er noen der ute, noen som vil ha tak i dem.

Brått overrumples de fire og slås bevisstløse. De bortføres, og kort tid etter våkner de opp dypt inni skogen. Det er ingen i sikte. Kun mørke trær. Så hører de lyden av et jakthorn. Noen bedriver en grusom jakt. Og de er byttet.

De tidligere konfliktene skyves til siden for mer umiddelbare problemstillinger. For jakten åpner for flere moralske valg der hver enkelt først og fremst må tenke på å redde sitt eget liv. For her gjelder det å overleve, koste hva det koste vil.

Filmen hadde kinopremiere 11. januar 2008.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Henriette Brusgaard Camilla
Jørn-Bjørn Fuller-Gee Jørgen
Kristofer Hivju Mann på kaféen
Nini Bull T. Robsahm Mia
Lasse Valdal Roger

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]