Roope Latvala

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Roope Latvala
Født25. juni 1970Rediger på Wikidata (53 år)
Helsingfors
BeskjeftigelseGitarist Rediger på Wikidata
NasjonalitetFinland
Medlem av
6 oppføringer
Stone
Latvala Bros
Waltari
Walhalla
Sinergy
Children of Bodom
Musikalsk karriere
SjangerMetal
InstrumentGitar
Aktive år19852015
PlateselskapNuclear Blast
Spinefarm Records
Century Media
IMDbIMDb

Roope Latvala (født 1970) er en finsk gitarist, mest kjent for å ha spilt for bandene Children of Bodom og Sinergy. Han var også den som startet bandet Stone, et av de største bandene innen finsk heavy metal-historie.[trenger referanse]

Biografi[rediger | rediger kilde]

Latvala formet bandet Stone i 15-årsalderen, sammen med Janne Joutsenniemi. Bandets stil var karaktisert som mer tradisjonell heavy metal, men de skiftet fort til en raskere og mer aggressiv stil, noe som ble nøkkelen at de mottok stor anerkjennelse. I 1991 ble bandet oppløst, med en diskografi på fire studioalbum, et konsertalbum og et best of-album. Etter bruddet med Stone, ga han ut et instrumentalt verk sammen med broren, som hadde tittelen Latvala Bros. Han spilte da sammen med Dementia i et år. I 1995 ble han med i Waltari etter at gitarist Sami Yli-Sirniö sluttet i bandet. Roope spilte sammen med Waltari i seks år, før han bestemte seg for å slutte i bandet.

Latvala startet i Sinergy etter at vokalist Kimberly Goss flyttet fra Sverige til Finland og gjenopprettet bandet. Han påtok seg rollen som tidligere hadde tilhørt Jesper Strömblad (fra In Flames). Gjennom sin karrieré, hadde Latvala mange sideprosjekt og spilte som gjestemusiker for mange band. Noen av de mest bemerkede var Warmen, Nomikon, Pornonorsu, Jailbreakers, Gloomy Grim, og Soulgrind. Til tider komponerte han også filmmusikk.

Når Alexander Kuoppala sluttet i Children of Bodom i året 2003 midt oppe i verdens turnéen deres, ble bandmedlemmene tvunget til å finne en ny gitarist i løpet av en måned. Gitaristen måtte være istand til å lære opptil tjue sanger å spille live på kort tid. Laiho prøvde å få med Kai Nergaard (fra Griffin) uten å lykkes. Med svært liten tid igjen, kontakten han Latvala, den eneste gitaristen han kunne tenkte seg som var flink nok til å lære alle sangene med mest mulig nøyaktighet som kunne erstatte Kuoppala, som hadde spilt i bandet i 10 år. Latvala spilte Moskva-konserten den 16. august vellykket. Tross at han egentlig bare var et midlertidig medlem, ble han med bandet og spilte inn Trashed, Lost & Strungout EP-en. Han fortsatte å spille med bandet og spilte også på Are You Dead Yet? tross at Alexi alltid spiller soloene på Bodom-album.

Da Latvala startet i Children of Bodom, inngikk han en avtale med ESP gitarer, akkurat som Alexi Laiho og Henkka Seppälä, også har gjort. Før det brukte han Jackson-gitarer.

I mai 2015, ble det annonsert at han hadde forlatt Children of Bodom grunnet kreative grunner og interne problemer med sine andre bandkamerater. Han har i senere intervjuer hevdet at han både ble «stukket i ryggen» av sine tidligere bandkamerater og sparket uten både en grunn og forklaring for det, mens bandet selv hevdet at Latvala de siste årene av sin tid i bandet ikke var begått til gruppen lenger, noe som blant annet inkluderte at han ikke dukket opp på mange av bandets øvinger og på grunn av personlige problemer med et langvarig alkoholmisbruk som hadde forverret seg med årene.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]