Robson Green

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Robson Green
Født18. des. 1964[1][2]Rediger på Wikidata (59 år)
Hexham[3]
BeskjeftigelseSkuespiller, sanger og låtskriver, TV-programleder, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedNorth Gosforth Academy
NasjonalitetStorbritannia
Aktive år1989
Nettstedhttp://www.robsongreen.com
IMDbIMDb

Robson Green (født 18. desember 1964 i Hexham) er en engelsk skuespiller og TV-produsent.

Han begynte sin skuerspillerkarriere i TV-seriene Casualty i 1989 og Soldier Soldier og har medvirket i Touching Evil, Grafters og Reckless. I 1996 startet han produksjonsfirmaet Coastal Productions som blant annet produserer Wire in The Blood, basert på bøkene om Tony Hill og Carol Jordan av Val McDermid. Green spiller selv hovedrollen som Tony Hill. Til nå har det blitt laget seks serier av Wire in the Blood. I de tre første spiller Hermione Norris Carol Jorden, men i den fjerde serien blir hun ble erstattet av DI Alex Fielding, spilt av Simone Lahbib. Serien har gått som påskekrim på TV 2 og som selvstendig krimserie på samme kanal.

Green er også en habil musiker. Simon Cowell overtalte Green og en medskuespiller (Jerome Flynn) i Soldier Soldier til å spille inn en versjon av Unchained Melody sammen med «(There'll Be Bluebirds Over) The White Cliffs of Dover». Singelen lå på førsteplass i syv uker på den engelske listene i 1995 og solgte mer enn 1,9 millioner kopier. Duoen vant The Music Week Awards i 1996 for beste singel og beste album.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 26. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 1891164, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 11. desember 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]