Roberto Jefferson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Roberto Jefferson
FødtRoberto Jefferson Monteiro Francisco
14. juni 1953Rediger på Wikidata (70 år)
Petrópolis
BeskjeftigelseJurist, politiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Medlem av Brasils deputertkammer (Rio de Janeiro) Rediger på Wikidata
Utdannet vedEstácio Universities
BarnCristiane Brasil
PartiBrazilian Democratic Movement
NasjonalitetBrasil

Roberto Jefferson Monteiro Francisco (født 14. juni 1953 i Petrópolis, i staten Rio de Janeiro) er en brasiliansk politiker.

Han er sønn av Neusa Dalva Monteiro Francisco og Roberto Francisco. Roberto Jefferson er gift med Ecila Brasil Jefferson Francisco.

I 2005 ble Jefferson involvert i en korrupsjonsskandale knyttet til Correios, det brasilianske postvesenet. Konfrontert med en kongresjonell utspørring om hans handlinger, svarte Jefferson med å avsløre et penger-for-stemmer opplegg, hvor han påstod at kongressmedlemmer ble betalt månedlige beløp i bytte for stemmer til støtte for president Luiz Inácio Lula da Silva, i det som ble som kalt Mensalão-skandalen. Skandalen inkluderte flere parlamentarikere fra regjeringens koalisjon og to regjeringsministre, som blant annet resulterte i siktelsen av førti personer i høyesterett, for deres påståtte rolle i en av landets største korrupsjonssaker de siste årene.

Jefferson ble ekskludert fra kongressen den 14. september 2005, på grunn av hans rolle i Correios-skandalen.[1] Utvisningen forhindrer ham fra å bli valgt til offentlige verv frem til 2015.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]