River Deep – Mountain High (singel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
«River Deep – Mountain High» omdirigeres hit. For albumet med samme navn, se River Deep – Mountain High (album).
River Deep – Mountain High
Format 7"
Artist, band Ike & Tina Turner
Utgitt september 1966
Innspilt 1965
Sjanger Rock, Soul
Lengde 3.40
Plateselskap Philles Records
Produsent(er) Phil Spector
Ike & Tina Turners kronologi
River Deep – Mountain High A Love Like Yours (Don't Come Knocking Everyday)
(1966)

River Deep – Mountain High er en sang skrevet av Phil Spector, Jeff Barry og Ellie Greenwich, første gang innspilt i 1965 og utgitt på singel i 1966 av Ike & Tina Turner. Til tross for at singelen kom på 3. plass på i Storbritannia, 62. plass i Canada og 88. plass i USA, [1] noe som gjorde låtskriver og produsent Phil Spector så fortvilet at han trakk seg tilbake fra musikkbransjen i to år.

Sangen er et av de beste eksemplene på Phil Spectors «Wall of Sound», og ble spilt inn av Tina Turner og studiomusikere fra «The Wrecking Crew». Ike Turner fikk 20 000 dollar for å holde seg unna studio under innspillingen.

I ettertid har sangen blitt regnet som en klassiker innen R&B og rock. En rekke artister har spilt inn versjoner av sangen, blant andre Deep Purple og Eric Burdon & The Animals som begge ga den ut på singel i 1969, den har også blitt spilt inn av The Supremes med The Four Tops samt i en instrumental-versjon med The Shadows i 1970. På 1980-, 1990- og 2000-tallet har artister som Katrina & the Waves, Erasure, Annie Lennox, Neil Diamond, Céline Dion og Meat Loaf gjort sine versjoner av sangen.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Side A:

  1. «River Deep – Mountain High» (Phil Spector, Jeff Barry og Ellie Greenwich)

Side B:

  1. «I'll Keep You Happy» (Phil Spector)

Personell[rediger | rediger kilde]

På originalinnspillingen fra 1965 medvirker:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steve Huey. «Ike & Tina Turner Awards». allmusic.com. AllMusic, a division of All Media Network, LLC. Besøkt 27. september 2013.