Rick O’Shay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Rick O'Shay»)

Rick O'Shay er en tegneserie og en tegneseriefigur som er skapt av amerikaneren Stan Lynde. Serien ble skapt i 1958 og er bygget rundt den ville vesten og Western-sjangeren.

Den 27. april 1958 begynte serien som søndagsside i amerikanske aviser, fra mai samme år kom dagsstripene.[1] I 1977 forlot Lynde sin egen serie, da han ikke satt på rettighetene. Serien forsatte noen år med Marian Dern som manusforfatter og Alfredo Alcala og Mel Keefer som tegnere, men gikk inn i 1981.

Figurer og historien[rediger | rediger kilde]

Serien foregår i den fiktive westernbyen Conniption, hvor Rick O'Shay er deputy sheriff. Han beste venn er revolvermannen Hipshot Percussion. Andre figurer i serien er kortspilleren Deuces Wylde, dansehalleieren Gaye Abandon, doktor Basil Metabolism, våpensmeden og borgerkrigsveteranen Cap'n Ball, bankmannen Mort Gage og en gutt med navnet Quyat Burp. Nær byen ligger en indianerlandsby, med høvding Horse's Neck (Raske Hest på norsk), hans mindre pene, men hyggelige datter Moonglow (Månestråle) og hennes frier Crazy Quilt (som på norsk fikk navnet Gale Gribb). Navnene er ordspill, der hovedpersonens navn spiller på rikosjett, lyden som skjer når et prosjektil skifter retning etter å ha truffet noe. En lyd som hører hjemme i tradisjonelle westernfilmer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Don Markstein's Toonopedia. «Rick O'Shay». 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]