Richard Kuklinski

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Richard Kuklinski
Født Richard Leonard Kuklinski
11. april 1935
USA Jersey City i New Jersey
Død 5. mars 2006 (70 år)
USA Trenton i New Jersey
Ukjent dødsårsak
Ektefelle Barbara Kulinski
Yrke Leiemorder og massemorder
For alternativer «Iceman», se Ismannen

Richard Kuklinski (født 11. april 1935 New Jersey5. mars 2006) var en amerikansk massemorder og leiemorder for mafiaen som hadde tilnavnen "The Iceman".

Født av foreldre med polsk herkomst. Vokste opp i fattige kår i New Jersey med en far som var alkoholiker og som mishandlet ham med jevne mellomrom. Hadde en eldre bror som ble slått til døde av faren da Richard var 5 år. Faren fortalte sykehuset at gutten hadde falt ned en trapp. Moren prylte også barna med jevne mellomrom.

Hadde sadistiske tilbøyeligheter i forhold til dyr. Plaget både katter og hunder til døde, ved blant annet å brenne dem til døde. Var allerede i tenårene kjent som en meget aggressiv ung mann. Begikk sitt første drap da han var 16 år da han drepte sin plageånd Charlie Lane som var lederen for en gjeng. Slo ham til døde og kastet liket ut i en frosset innsjø etter først å ha kappet av ham fingre og fjernet tennene. Slo så resten av gjengen halvt til døde med en metallstang.

Fikk etterhvert kontakt med mafiaen som benyttet seg av hans evner som talentfull morder. Fikk tilnavnet "The Iceman" fordi han ofte pakket likene inn i is. Dette skapte forvirring rundt tidspunktet når vedkommende døde.

Arrestert i 1986 og dømt til livsvarig fengsel i 1988.

I løpet av sine siste år lot han seg intervjue av psykologer, forfattere og kriminolologer, noe som blant annet resulterte i dokumentarfilmen Møte med en massemorder. Filmen ble sendt flere ganger på TV-Norge fra 2005 til 2007. Fortalte blant annet at han noen ganger fraktet med seg sine offer til en hule i skogen hvorpå han satte opp et videokamera som filmet mens rotter spiste offeret levende. Han oppsøkte også sine ofre på gaten og sprutet blåsyre, den luft-løselige utgaven av cyankalium, i hodet på dem. Offeret døde tilsynelatende av hjertestans, mens Kuklinski selv forsvant i folkemengden.

Kuklinski drepte mellom 33 og 200 personer. Det hersker uklarhet om det eksakte antallet. Han døde, 70 år gammel i fengsel i 2006. Det hersker en del usikkerhet og spekulasjoner rundt hans død siden han skulle vitne mot den fengslede Sammy Gravano som var underboss i Gambino-familien. Få dager etter hans død henla myndighetene mordsaken mot Gravano.

Richard Kuklinski ble rangert i programmet "Forstå ondskapen" som det ondeste som et menneske kunne være. Det er ikke rart med tanke på hans sadistiske atferd ovenfor andre mennesker.

Han er eldre bror av den drapsdømte og voldtektsdømte Joseph M. Kuklinski. Richard Kuklinski var gift med Barbara Kulinski og hadde fem barn med henne.

Ekstern lenke[rediger | rediger kilde]